Champions League – ultimele dueluri pentru careul de ași: Real, City, Inter și Milan sunt favorite

Champions League - ultimele dueluri pentru careul de ași: Real, City, Inter și Milan sunt favorite

Cele 4 duble manșe din sferturile UEFA Champions League își vor afla deznodământul în această săptămână. Marți, 18 aprilie, de la ora 22:00, Chelsea primește vizita celor de la Real Madrid, în timp ce AC Milan se deplasează pe terenul lui Napoli. O zi mai târziu, de la aceeași oră, Bayern încearcă remontada pe Allianz Arena cu Manchester City, în timp ce Inter o găzduiește pe Benfica.

Erling Haaland & co. sunt în continuare în pole-position atunci când vine vorba de clasamentul favoritelor Champions League, conform cotelor afișate la casele de pariuri sportive online. Manchester City are o cotă de 2.10 pentru a câștiga marele trofeu, a doua favorită fiind Real Madrid – cu o cotă de 4.00. Podiumul este completat de Inter Milano (8.00). Surprinzător, Napoli are o cotă mai mică decât cea a trupei lui Pioli – AC Milan, deși napoletanii au pierdut manșa tur. Cele două au o cotă de 10.00 respectiv 11.00. Codașele clasamentului sunt Bayern Munchen (40.00), Chelsea (50.00) și Benfica Lisabona (75.00).

Chelsea, misiune imposibilă pe Stamford Bridge

Cota londonezilor la calificare este de 10.00, în timp ce Real Madrid are o cotă de 1.09 pentru a ajunge în penultimul act al competiției. Partida dintre grupările antrenate de Frank Lampard și Carlo Ancelotti are loc pe data de 18 aprilie 2023, de la ora 22:00. Manșa tur a adus o victorie pentru gruparea din Madrid, scor 2-0, după reușitele lui Karim Benzema și Marco Asensio.

În timp ce moralul spaniolilor a continuat să se îmbunătățească după victoria din LaLiga cu Cadiz, cel al londonezilor a scăzut considerabil după un nou eșec în Premier League – 1:2 acasă, cu Brighton.

Se anunță un adevărat infern pe Stadio Diego Armando Maradona

Fanii celor de la Napoli sunt recunoscuți pentru frenezia cu care își susțin favoriții pe teren propriu. Ei bine, pe 18 aprilie, de la ora 22:00, aceștia vor avea ocazia să vadă primul sfert de finală din istorie. Cu siguranță va fi un vacarm de nedescris pe Stadio Diego Armando Maradona, acolo unde super starul echipei, Victor Osimhen, este așteptat să revină. Atacantul nigerian a lipsit din manșa tur de pe San Siro arbitrată de Istvan Kovacs, acolo unde AC Milan a câștigat cu scorul de 1-0. Benacer a marcat unicul gol al partidei în minutul 40, din pasa lusitanului Rafael Leao.

Pentru a reuși să răstoarne rezultatul și să se califice în prima semifinală din istorie, Napoli primește o cotă de 2.15. AC Milan este în continuare favorită, însă nu și în 90 de minute – unde are o cotă de 5.25 pentru a se impune.

Mai pot pierde Guardiola și Haaland calificarea?

Cine sau ce o mai poate opri pe Manchester City în această ediție de UEFA Champions League? Acum o săptămână, Rodri, Bernardo Silva și Erling Haaland aduceau o victorie istorică în fața celor de la Bayern Munchen – 3:0 pe Etihad Stadium. Trupa lui Thomas Tuchel a fost zguduită serios din temelii, iar la câteva zile a apărut o remiză în campionat cu Hoffenheim și un conflict în vestiar între Mane și Sane.

De partea cealaltă, Manchester City merge din ce în ce mai bine. Cetățenii au câștigat cu Leicester în campionat, scor 3-1. Aceștia au profitat din plin de pasul greșit făcut de Arsenal la West Ham și s-au apropiat de fotoliul de lider.

Ofensiva lui Pep Guardiola arată fenomenal – 3 goluri cu Leicester, 3 cu Bayern, 4 cu Southampton, 4 cu Liverpool, 6 cu Burnley si 7 cu RB Leipzig. Cum bavarezii trebuie și ei să iasă la joc, spectacolul nu poate lipsi pe Allianz Arena!

Inter, la un pas de semifinale

Pe 19 aprilie, de la aceeași oră cu Bayern vs Manchester City (22:00), va avea loc și partida dintre Inter și Benfica. Echipa lui Simone Inzaghi a câștigat manșa tur din Portugalia cu scorul de 2-0, așadar nu sunt mari emoțiile calificării.

Nicolo Barella în minutul 51 și Romelu Lukaku în minutul 82 (din penalty) au marcat pe Estadio da Luz. Gruparea italiană pornește evident cu prima șansă la calificare, însă este favorită și în ceea ce privește victoria pe Stadio Giuseppe Meazza – având o cotă de 2.10.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`