Ce spune Elisabeta Lipă despre scandalul din canotaj. „Este doar o simulare”

Ce spune Elisabeta Lipă despre scandalul din canotaj. „Este doar o simulare”
Foto: Elisabeta Lipa / Faceboook

Sportul românesc se confruntă cu un scandal din cauza premiilor date după Jocurile Olimpice de la Paris.

Acuzația fostului ministru al Sportului

Fostul ministru al Sportului, Eduard Novak, a acuzat că o contabilă și un secretar general de la Federația Română de Canotaj ar urma să primească peste 162.000 de fiecare, în timp ce David Popivici a luat doar 140.000 de euro, conform știrileprotv.

„Nu o acuză nimeni de ilegalitate. O acuzăm de o situație morală și de o situație care după modificare de două ori a hotărârii de guvern pe care a modificat-o dânsa, anul acesta, s-a ajuns la acest rezultat. Nu sunt probleme când un angajat administrativ ia o mie de euro, două mii de euro. OK. Dar nu puteam în situația penibilă ca un contabil să ia mai mult decât David Popovici”, a spus Carol-Eduard Novak, fost Ministru al Tineretului și Sportului din România.

Elisabeta Lipă, fostă șefă de la canotaj și actuala președintă a Agenției Naționale pentru Sport, a spus că acei bani se vor împărți pentru tot personalul de la Canotaj. Aceasta a fost chemată la Guvern pentru a fa explicații.

Explicația Elisabetei Lipă

Legea arată că personalul federațiilor sportive naționale care a ajutat sportivii să câștige la competițiile internaționale pot lua până la 40% din valoarea premiilor, iar banii sunt asigurați de Comitetul Olimpic și Sportiv Român.

Elisabeta Lipă a transmis că a fost doar o simulare contabilă și că înainte ca banii să fie primiți de la Canotaj, se fac unele analize.

„Nu poate să-și imagineze nimeni că în contul unei contabile poate să intre 160.000 de euro. Este doar o simulare. Ce înseamnă acești 40%, după care acești bani vor intra direct în conturile personalului angajat. Pentru fiecare angajat în parte, când vor fi aprobate în Comitetul Executiv, până atunci facem simulări”, a declarat Elisabeta Lipă, președinta Agenției Naționale pentru Sport.

Nu s-a virat niciun ban până acum, având în vedere că toate sumele discutate sunt propuneri care au fist trimise către Comitetul Olimpic.
Eduard Novak și Elisabeta Lipă și-au depus candidaturile pentru alegerile parlamentare. Fostul ministrul al Sportului își dorește un loc în Camera Deputaților, fiind din partea UDMR, iar Lipă se află în fruntea listei PSD, tot pentru deputați.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:26 - Delfinariul din Constanța se extinde. Ce facilități va avea
22:22 - Simona Spătaru, despre cazul dronelor: Așteptarea aceasta infinită pentru a modifica două virgule într-un text de lege este complet inexplicabilă pentru Guvern (VIDEO)
21:56 - Avocații lui Nelu Tătaru, după perchezițiile din biroul de la spitalul din Huși: Au durat mai mult de șapte ore. Nu s-a găsit nicio bancnotă / S-a găsit o găină, nu s-au găsit ouăle. Nu era găina din anchetă (VIDEO)
21:54 - Mihai Ghigiu, despre referendumul lui Nicușor Dan: “În Consiliul General, PSD va vota pentru acest referendum/ Guvernul nu va da OUG” (VIDEO)
21:52 - 10 alimente cu „zero calorii”, recomandate persoanelor care vor să piardă din greutate
21:24 - Raluca Turcan, despre schema nou-lansată pentru industria cinematografică: Statul ungar a câștigat 1,2 miliarde de euro în urma unei scheme similare. Noi anticipăm în perioada următoare peste 370 de milioane de euro (VIDEO)
21:24 - Cât costă un abonament la sală în România. Sunt mai scumpe decât în Vest
21:23 - Poliția Română a confirmat că cei trei copii dați dispăruți au fost depistați alături de tatăl lor în Serbia: „La acest moment, minorii sunt în afara oricărui pericol”
21:02 - Sondaj CURS: Patru candidați cu șanse să intre într-un tur 2 împotriva lui Marcel Ciolacu la prezidențiale. PSD și PNL, pe primele poziții la parlamentare
20:58 - Ce mesaj a postat Liam Payne cu o oră înainte să moară. A căzut de la etajul 3 al unui hotel