Ce se întâmplă cu Simona Halep după jumătate de an de la suspendare?

Ce se întâmplă cu Simona Halep după jumătate de an de la suspendare?
Sursa Foto: Hepta/Zuma Press / SMG.

Simona Halep trece printr-o perioadă extrem de grea, având în vedere amânările primite în dosarul în care încearcă să îți dovedească nevionovăția în scandalul dopajului. Trecerea timpul nu o ajută pe sportiva în vârsta de 31 de ani, în condițiile în care se apropie de sfârșitul carierei sportive.

”Se luptă cu două amânări. Trebuia să aibă de două ori procesul. Au fost trimise eșantioane fizice. Au fost trimise acolo și au fost refuzate, s-a cerut expertiza la laborator. E ciudat de ce se fac aceste amânări. Sorana și Simona au calități să joace tenis încă 3-4 ani”, a spus Firicel Tomai, antrenorul Simonei Halep din perioada 2008-2012, potrivit digisport.ro.

Simona Halep continuă să se antreneze, în speranța că va fi găsită nevinovată

Sportiva continuă pregătirile pe terenul de tenis, în așteptarea celui mai important răspuns, care va anunța dacă aceasta se va putea întoarce în circuitul WTA, după suspendarea din toamna anului trecut, atunci când a fost testată pozitiv la Roxadustat. Substanța facilitează producerea de celule roșii ale sângelui. Ea spune că nu a luat niciodată cu intenție această substanță și a cerut un apel de urgență. Anul trecut, Halep a spus că unul dintre suplimentele pe care le-a consumat a fost contaminat cu substanța interzisă. Poziția Simonei Halep a fost confirmată de un laborator anti-doping din Franța. Practic, „dacă Halep poate să dovedească faptul că nu a luat niciodată cu intenție substanța interzisă, Agenția Internațională de Tenis îi va ridica suspendarea,” spun americanii de la The Tennis Channel, în materialul amintit, potrivit sport.ro.

Simona Halep ar putea să fie eliminată din TOP 30 WTA

În urma rezultatelor înregistrate la turneul Indian Wells, care a putut fi urmărit pe canalele Digi Sport, Simona Halep a părăsit TOP 20 WTA.

Sportiva din România se situează în prezent pe poziția a 25-a în clasamentul WTA, cu un total de 1.565 de puncte. Simona Halep nu a putut particpa la competiția de la Miami din cauza suspendării sale.

Cel mai probabil, Simona Halep va părăsi și TOP 30 WTA în perioada următoare. Rămâne de văzut dacă Simona Halep va reuși să revină pe terenul de tenis în acest an și să evolueze la vreun turneu de tenis.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`