Ce salarii uriașe încasează jucătorii români din Serie A. Dennis Man, cel mai bine plătit fotbalist român din Italia

Ce salarii uriașe încasează jucătorii români din Serie A. Dennis Man, cel mai bine plătit fotbalist român din Italia
Foto: Hepta - SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Dennis Man (26 de ani) este cel mai bine plătit fotbalist român din Italia. El încasează 1,5 milioane de euro și se află mult peste colegul lui, Valentin Mihăilă, (450.000 net) și cu 50% peste Răzvan Marin (Cagliari) și Ionuț Radu (Inter), informează GSP.

Dennis Man este liderul salariilor românilor din Serie A, după ce și-a prelungit acordul cu formația gialloblu până pe 30 iunie 2027.

Ce salarii au fotbaliștii români din Serie A

Românul nostru primește 1,5 milioane net anual (1,97 milioane brut), conform unei surse credibile din Italia, „Calcio e Finanza”.

Extrema dreaptă de 26 de ani este numărul 1 și la capitolul financiar al Parmei. Eș se află la egalitate cu brazilianul Hernani (2,78 milioane brut) și turcul Antonio Colak (1,70 milioane brut).

Al doilea jucător român în ceea ce privește câștigurile în Serie A la Cagliari e Răzvan Marin, care încasează un milion net (1,31 milioane brut, beneficiind de „Decreto Crescita” pentru străini), locurile 3-6, la egalitate cu Jakub Jankto, Nicolas Viola și Sebastiano Luperto (1,85 milioane brut).

Valentin Mihăilă încasează 450.000 de euro (590.000 brut), bani cu care se află abia pe locul 16 în ierarhia câștigurilor echipei nou-venite din Serie B.

Pe picior de egalitate cu autorul a două goluri pentru fosta selecționată a lui Edward Iordănescu la Euro 2024 se află Ionuț Andrei Radu la Inter. Campioana Italiei e obligată să-i achite în continuare, dacă nu scapă de el până se închide fereastra de mercato în toată lumea, să-i alimenteze contul anual cu un milion de euro (1,85 milioane brut). Din cauză că ține la aceste pretenții, fostul căpitan al naționalei de tineret nu a semnat cu Sassuolo, nici cu Sampdoria sau cu un club din Franța ori Elveția.

Portarul, ce s-a întors la Milano după împrumutul la Bournemouth și a fost scos din lot de Simone Inzaghi pentru acest sezon, ocupă poziția a 22-a în topul salariilor nerazzurrilor (total fond, 84,85 milioane net, 141,75 milioane brut).

Pe locul cinci se află Rareș Burnete. Atacantul, care a câștigat în 2022-2023 lo scudetto la categoria Primavera, are scris un acord de 300.000 de euro net (550.000 brut), dublu față de cât primește anual colegul și conaționalul portar, Alexandru Borbei (150.000, 280.000 brut).

Juvătorul Răzvan Sava, portarul vândut de CFR Cluj la Udinese cu 2,5 milioane de euro plus un milion bonusuri de performanță, a semnat pentru un salariu de 200.000 de euro net (370.000 brut).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:10 - Pâmântul va avea o nouă lună. Cum va putea fi văzut asteroidul și cât timp va sta în orbita planetei noastre
22:09 - Anca Serea a rămas fără bona celor 6 copii ai săi: „Pleacă acasă, unde o așteaptă cele trei fetițe și un vis neîmplinit” / Ce a spus vedeta despre bonele filipineze (VIDEO, FOTO)
22:04 - Daniel Constantin, despre posibilitatea ca Iohannis să candideze la Senat din partea PNL: Mi se pare că e un zvon, deocamdată. La ședințele la care eu am participat, nu a fost nicio discuție în sensul acesta (VIDEO)
21:42 - Ce reacție a avut un turist polonez după ce a văzut zăpadă pe Transfăgărășan: „Cred că a fost cea mai bună idee pe care am avut-o în vacanţă”
21:30 - IPS Teodosie: Femeia să nu se roage în pielea goală! Să se roage îmbrăcată cuviincios şi cu capul acoperit (VIDEO)
21:24 - Cum a fost păcălită Oana Roman de angajații unei firme care verifică centrale termice: „Să vă povestesc despre niște escroci și vă recomand să vă feriți de ei cât puteți”
21:10 - Ce măsuri vor lua autoritățile din Grecia pentru a reduce supraturismul. Ce a decis Guvernul de la Atena
20:59 - Ozana Barabancea, înșelată cu cea mai bună prietenă: „Pe el l-am iertat, dar pe ea, nu”
20:52 - Ministrul Sebastian Burduja, despre zona județului Galați: Toți consumatorii din zona afectată de inundații sunt alimentați cu energie electrică. Suntem pregătiți să intervenim, dacă vremea se înrăutățește (VIDEO)
20:45 - Ce le-a promis un poștaș din Vaslui locuitorilor din comunele afectate de inundații: „Merg să le duc pensia bătrânilor”