Ce promisiune i-a făcut Marian Preda, rectorul Universității din București, lui David Popovici, după ce sportivul a criticat condițiile din sălile de sport: „Costă 6 milioane de euro”

Ce promisiune i-a făcut Marian Preda, rectorul Universității din București, lui David Popovici, după ce sportivul a criticat condițiile din sălile de sport: „Costă 6 milioane de euro”
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Lairys Laurent/ABACA

Rectorul Universităţii din Bucureşti, Marian Preda, a spus, joi, 1 august, că proiectul privind construirea bazinului de înot al instituției de învățământ superior este gata și că are toate aprobările necesare pentru a fi depus spre finanțare.

Chiar dacă proiectul nu va fi finanțat, UB își va asuma costurile, făcând economii și atrăgând sponsorizări.

Marian Preda promite că îi face bazin de înot lui David Popovici

„Noi, la Universitatea din Bucureşti, avem de peste 10 ani un proiect de construcţie a unui bazin de înot în Grozăveşti în locul parcării din faţa căminelor. L-am depus spre finanţare de atunci şi a rămas 10 ani pe lista de aşteptare, ni s-a spus că în Bucureşti mai sunt bazine de înot (unde??!) aşa că trebuie să se mai construiască şi în ţară (deh, interese politice locale şi regionale!). Pentru că nu s-a găsit finanţare timp de 10 ani, am retras şi am refăcut proiectul şi îl avem acum din nou pregătit 100%, cu toate aprobările necesare pentru a fi depus din nou spre finanţare”, a scris Marian Preda pe Facebook.

Rectorul UB a spus că realizarea bazinului ar costa șase milioane de euro, însă suma ar putea să scadă după organizarea unei licitații.

„Costă 6 milioane de euro. Probabil după licitaţie va mai scădea suma. Este mult? Oare, merită cei 33.000 de studenţi care au ore de sport obligatorii, sutele de campioni naţionali la diverse sporturi şi cei patru bursieri speciali ai UB care sunt medaliaţi la competiţii de înot europene, mondiale sau olimpice (inclusiv David) un astfel de bazin?”, a mai spus rectorul.

Rectorul UB susține că bazinul de înot va fi construit chiar dacă autoritățile rămân „indiferente”

„David Popovici va reîncepe din toamnă cursurile la Facultatea de Psihologie a Universităţii din Bucureşti. Toată suflarea UB, studenţi şi profesori, îl aşteaptă acasă cu admiraţie, cu dragoste, cu recunoştinţă, cu mândrie, dar şi cu o mare responsabilitate. Nu se poate ca universitatea la care învaţă un campion olimpic de înot excepţional să nu aibă un bazin de înot. Vom construi acel bazin chiar dacă autorităţile publice vor rămâne în continuare indiferente la solicitările noastre. Dacă instituţiile publice nu ne vor sprijini, ne vom asuma noi costurile construcţiei. Nu va fi uşor, dar vom economisi la alte capitole, vom atrage sponsorizări şi vom intra în normalitate cu forţele proprii ale universităţii”, a mai scris Marian Preda.

David Popovici a devenit campion olimpic după ce a obținut medalia de aur la proba 200 metri liber de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024. Totodată, campionul nostru a câștigat medalia de bronz la cursa de 100 metri liber.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”
20:31 - Ministrul Mediului: „Vârful de debit pe Dunăre va fi pe 28-29 septembrie. Va fi mai mult decât dublu a ce avem acum” / Cum s-au pregătit autoritățile (VIDEO)
20:27 - A fost activat planul roșu de intervenţii! Peste 70 de copii, intoxicați după ce au mâncat hrana primită de la școală. Asistenţii şi medicii au scos pe bandă rulantă elevii din ambulanţe
20:22 - Primul trec electric cumpărat de România în ultimii 40 de ani a fost distrus de pietre. Vehiculul a intrat în reparații înainte de a fi pus în circulație
19:59 - Locul ascuns din România care este înconjurat de peisaje frumoase și legende. Puțin români știu despre existența lui
19:51 - Eugen Tomac a explicat în ce constă, de fapt, portofoliul obținut de România la Comisia Europeană: Nu are responsabilități care să influenteze major politicile în Europa (VIDEO)