Ce mesaj are selecționerul Edi Iordănescu pentru suporterii români, înainte de EURO 2024. „Avem mereu nevoie de voi, la greu mai mult decât oricând”

Ce mesaj are selecționerul Edi Iordănescu pentru suporterii români, înainte de EURO 2024. „Avem mereu nevoie de voi, la greu mai mult decât oricând”
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Echipa națională a României se pregătește pentru primul meci din Campionatul European, în care se va înfrunta cu Ucraina pe 17 iunie. Turneul EURO 2024 se va disputa în 14 iunie- 14 iulie, pe 10 stadioane din Germania.

Ce le-a transmis Iordănescu suporterilor români

Cu câteva zile înainte de debutul României la EURO 2024, Edi Iordănescu a transmis un mesaj de mobilizare către fanii „sportului rege”, potrivit click.ro. 

„Avem nevoie de voi, suporteri români, în număr cât mai mare şi cât mai energici. Au fost multe momente triste pentru echipa naţională, în ultimii opt ani. Eu sunt pregătit să îmi prezint regretele în faţa voastră pentru toţi aceşti ani, dacă e nevoie. Dar să nu uităm că echipa de acum, aceşti băieţi, această generaţie specială a pus şi pune în luptă tot ce are mai bun. În frunte cu inima ei. Şi să nu uitam că suntem la EURO de pe primul loc în calificări şi neînvinşi. Aşadar, aceşti băieţi merită cu adevărat suport şi încredere. Avem în faţă o sărbătoare a fotbalului pentru care suntem pregătiţi să dăm totul şi să luăm înapoi cât mai mult! Pentru noi şi pentru voi! Dar vă şi rog ceva! Să nu uităm că echipa are nevoie de voi, mai mult ca oricând, tocmai atunci când lucrurile nu merg. Când pare că suntem la capătul puterilor, avem nevoie de voi să interveniţi, ştiind că un simplu strigăt pentru România ne dă o putere imensă. Ca să continuăm lupta şi să o întoarcem în favoarea noastră. Avem mereu nevoie de voi, la greu mai mult decât oricând. Naţionala + Suporterii Români = o singură inimă”, a fost mesajul postat pe rețelele sociale, înaintea EURO2024.

Echipa României face parte din Grupa E a turneului

Nicușor Bancu, unul dintre cei mai valoroși jucători ai echipei naționale a transmis un mesaj cu privire la primul meci al României la EURO.

„Este un vis devenit realitate. Mă bucur că am reuşit să-mi revin după accidentare şi să fiu aici! Noi trebuie să fim o familie, la fel ca în preliminarii şi să ne ajutăm. La prima accidentare mă gândeam dacă pot să mai merg, apoi a venit a doua, mă gândeam că nu voi mai fi în forma de dinainte. Dar am avut o echipă bună lângă mine, doctori buni, dar a fost şi voinţa mea de a reveni la naţională şi la echipa de club”, a declarat și Nicușor Bancu în cadrul unei conferințe de presă, adăugând: „Noi mergem cu Ucraina să câştigăm, apoi vom vedea cum dercuge jocul. Mă pregătesc 100% la fiecare antrenament, ştiu că sunt jucători cu viteză, tehnici. Voi da 100% şi cu siguranţă, alături de colegii mei, vom face o partidă frumoasă. Trebuie să ne dublăm, să ne triplăm, să fim o echipă compactă. Trebuie să ne apărăm foarte bine, apoi cu siguranţă vom avea şanse de a ataca şi a reuşi să înscriem. N-am mai întâlnit mii de suporteri la antrenament în toată cariera mea, cum am avut aici, la Würzburg. Sper să îi facem mândri prin ceea ce vom arăta în meciul cu Ucraina, să-i facem fericiţi cât mai mult”, a mai spus fotbalistul celor de la Universitatea Craiova.

Echipa lui Edi Iordănescu este repartizată la Grupa E a turneului EURO 2024, alături de Belgia, Slovacia și Ucraina. România va debuta la acest campionat pe 17 iunie, jucând împotriva Ucrainei la München. Pe 22 iunie, echipa va înfrunta Belgia la Köln, iar pe 26 iunie va disputa meciul cu Slovacia la Frankfurt.

Acesta va fi cel de-al șaselea turneu final al Campionatului European la care participă România, după edițiile din 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. Cea mai bună performanță a fost în 2000, când echipa a ajuns în sferturile de finală.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)