Ce melodie a ascultat David Popovici înainte de proba la care a devenit campion olimpic: „Pe asta am vrut să o ascult”

Ce melodie a ascultat David Popovici înainte de proba la care a devenit campion olimpic: „Pe asta am vrut să o ascult”
David Popovici. Sursa foto: Inquam Photos / Colette Rochefort

David Popovici a fost invitat marți, 8 octombrie, la Radio Zu, unde a vorbit despre momentele de la Jocurile Olimpice de la Paris, dar și despre proba de 200 de metri liber, acolo unde a obținut aurul olimpic.

David Popovici a obținut prima medalie de aur din istoria înotului masculin

Sportivul român, în vârstă de 20 de ani, a obținut prima medalie olimpică pentru România la Jocurile Olimpice de la Paris, dar și primul „aur” pentru înotul masculin din istoria țării noastre, conform click.ro. 

David Popovici a povestit marți la Radio Zu care este piesa pe care a ascultat-o înainte de proba din care a ieșit campion olimpic.

„Aș pune piesa pe care am ascultat-o fix înainte să intru în cursa din care am ieșit campion olimpic. E de la Subcarpați și se numește «În jurul focului». Nu prea obișnuiesc să ascult muzică înainte de probe, numai că pe asta am vrut să o ascult (…) Știi ce m-a inspirat foarte tare la piesa asta? E un vers a lui Bean de la Subcarpați: «Mi-e jenă doar să cânt». Și mie mi-e jenă doar să înot. Trebuie să fac ceva cu tot ce reușesc să obțin. Să țin numai pentru mine ar fi extrem de egoist ”, a spus David Popovici, la Morning ZU.

De ce surpriză a avut parte David Popovici

Înainte de a veni la emisiune, sportivul a fost rugat să spună o piesă pe care o apreciază, aceasta fiind „La capăt de linie”, de la Om la lună, o trupă care, din păcate, potrivit lui David Popovici, nu e foarte cunoscută la noi în țară.

„Vrei să o asculți pe toată?”, l-a întrebat Mihai Morar. Ulterior, a avut loc și surpriza! Doru de la Om la lună a venit special pentru campionul olimpic și i-a cântat melodia live.

„Pe mine mă inspiră piesa asta să fac bine. Iar versul care mă atinge cel mai mult e «Când ai ratat intrarea și saltul de încredere, o să fiu eu acolo». Mă face să mă gândesc la ceea ce poate să nu îmi iasă când vine vorba de înot. Am coșmaruri despre cum pierd startul. Iar pentru acele momente în care nu ne ies lucrurile, cineva e acolo («o să fiu eu acolo») și de aceea mă atinge cel mai mult acest vers.Iar toți cei care aud acest mesaj e necesar să fie acolo pentru acești copii, pentru care ne-am întâlnit astăzi aici. Noi suntem sprijinul lor”, a spus campionul olimpic, imediat după ce s-a terminat piesa.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
13:11 - Daniel Fenechiu: Marcel Ciolacu o joacă tot a la PSD. Decizia PNL a fost aceea că, da, coaliția nu mai există, însă Guvernul își va îndeplini obligațiile asumate de a guverna stabil până după alegeri (VIDEO)
13:04 - Veste bună pentru românii care stau la bloc. Ar putea beneficia de bani din partea statului pentru a-și îmbunătăți confortul locuințelor
13:04 - Condusă de Ursula von der Leyen, Comisia Europeană luptă împotriva deciziei instanței privind transparența în cazul vaccinurilor Covid
12:52 - Marcel Ciolacu: „Noi medicamente pe lista celor gratuite sau compensate, de la 1 noiembrie”. Despre ce este vorba (VIDEO)
12:44 - Brazilia a ridicat interdicția impusă platformei X, după ce Elon Musk a plătit o amendă de 5 milioane de dolari
12:38 - Premierul confirmă că demisionează dacă iese PNL de la guvernare. Marcel Ciolacu, despre acuzațiile liberalilor: Sunt niște lozinci care au funcționat prin anii `92, `96. Putem chema observatori internaționali la alegeri (VIDEO)
12:37 - Care este cel mai înalt vârf muntos din lume? Pe primul loc nu ar fi vârful Everest
12:16 - PNL va discuta în ședința de miercuri și despre posibila ieșire de la guvernare, spune Alexandru Muraru: „În momentul în care Marcel Ciolacu a devenit prim-ministru, totul s-a degradat” (VIDEO)
12:07 - Biden va discuta cu Netanyahu despre atacul Israelului asupra Iranului. Bombardamentele asupra infrastructurii petroliere iraniene au potențial extrem de periculos
12:04 - 800.000 de români vor primi începând de astăzi plicuri privind amnistia fiscală. Poșta Română a început deja să le distribuie