Ce impact a avut pana informatică mondială a serviciilor Microsoft asupra Jocurilor Olimpice de la Paris: „Toate serverele noastre au fost afectate”

Ce impact a avut pana informatică mondială a serviciilor Microsoft asupra Jocurilor Olimpice de la Paris: „Toate serverele noastre au fost afectate”
Sursa foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

Pana informatică mondială a serviciilor Microsoft a avut un „impact limitat” asupra Jocurilor Olimpice de la Paris 2024.

A fost afectată livrarea „unor acreditări” și a fost perturbată sosirea unor sportivi, au indicat organizatorii, potrivit AFP.

Jocurile Olimpice de la Paris, „impact limitat” la pana informatică mondială

„Sistemul informatic al JO 2024 a priori nu s-a prăbuşit, aşa că dacă sunt câteva probleme pe ici sau pe colo, este un rău mai mic”, a declarat un responsabil al mişcării sportive franceze.

În timp organizatorii au menționat că pana informatică a serviciilor Microsoft a perturbat „operațiunile IT ale JO 2024”, Comitetul de organizare (COJO) a menționat că a fost vorba doar despre un „impact limitat”.

COJO a indicat că perturbările au afectat în mod special livrarea „uniformelor și acreditărilor”, potrivit Agerpres.

„Toate serverele noastre au fost afectate începând cu această dimineaţă. Nu am anticipat neapărat această pană mondială cu câteva zile înainte de debutul Jocurilor”, a declarat șeful comitetului de organizare, Tony Estanguet.

Vânzarea biletelor a funcționat complet normal, informează COJO.

Organizatorii au mai transmis că ajustările finale pe siturile Jocurilor, în special montajul, „continuă normal, fără riscuri în privința termenelor”.

Pana mondială a serviciilor Microsoft a afectat serviciile de urgență, aeroporturile, gările, băncile și instituțiile media

Pana serviciilor Microsoft a afectat serviciile de telecomunicații din întreaga lume, fiind în același timp afectate și serviciile de urgență, băncile, companiile aeriene, printre care și Wizz Air și Ryanair, companiile feroviare, televiziunile și alte industrii.

În spitalele din SUA, dosarele electronice ale pacienților nu au putut fi accesate și nici numărul de urgență 911 nu a mai funcționat.

Și în Noua Zeelandă au fost semnalate probleme. Aici au fost afectate sistemele de plată bancare.

Au fost raportate probleme cu cardurile de debit și de credit, inclusiv ASB, ANZ și Kiwibank. Și ANZ Tap n Pay și Visa payWave au picat. BNZ și Westpac au declarat pentru Herald că nu au probleme cu sistemele lor.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`