Ce a observat Cristian Tudor Popescu în meciul Simonei Halep de la Hong Kong: „Voință este. Acum să vedem…”

Publicat: 02 10. 2024, 17:31
Simona Halep. Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Nathan Denette

Cristian Tudor Popescu a remarcat îndârjirea și voința de care a dat dovadă Simona Halep în partida disputată miercuri la Hong Kong. „Acum să vedem câte meciuri va mai fi capabilă să reziste…”, a scris gazetarul.

Simona Halep a învins-o pe australianca Arina Rodionova în cadrul turneului de 125 de puncte de la Hong Kong. A fost prima victorie pentru româncă după 778 de zile.

CTP, reacție după victoria Simonei Halep

„Simona revine cu dinții strânși

Îndârjire. Asta am văzut la Simona în primul ei meci de turneu WTA, la Hong Kong, după atâta vreme de stat pe tușă. Adversara, australianca Rodionova, s-a dovedit foarte incomodă, rezistentă în raliuri, capabilă să treacă brusc din apărare în atac și posedând un rever tăiat remarcabil. Simona a luat clar primul set, 6-2, apoi știam însă că va veni „punctul mort” fizic, când va avea nevoie de al doilea suflu ca să-l depășească.

Și a reușit! S-a aplecat în față sufocată la capătul unor schimburi lungi și tari – e și o căldură umedă rea la Hong Kong – , dar a tras cu dinții de ea și a răzbit în setul decisiv, 6-4, după mai bine de două ore.

Pe lângă destule greșeli, am văzut și lovituri care aminteau de marea campioană Simona Halep.

Voință este. Acum să vedem câte meciuri va mai fi capabilă să reziste…”, a scris Cristian Tudor Popescu, pe Facebook.

Halep, obosită, dar fericită după meci

Simona Halep (33 de ani, 1130 WTA) a învins-o pe Arina Rodionova (34 de ani, 114 WTA), scor 6-2, 4-6, 6-4, într-o partidă care a durat 2 ore și 8 minute.

După meci, românca a spus că e fericită că a revenit pe teren, dar a admis că e și obosită: „Am jucat primul meci după câteva luni și mă simt bine, chiar dacă sunt foarte obosită. (…) Vreau doar să mă recuperez ca să pot juca mâine din nou în fața spectatorilor. Doar încerc să am grijă de corpul meu pentru că nu știi ce se poate întâmpla. Mâine vreau să fiu pregătită din nou pentru a juca în fața fanilor”.

Joi, Simona Halep o va înfrunta în turul 2 pe Anna Blinkova (78 WTA).