Ce a făcut un suporter român care a intrat în teren la meciul dintre România și Belgia

Publicat: 24 06. 2024, 12:01
Foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

La meciul de sâmbătă, din Koln, dintre România și Belgia, din cadrul Campionatului European, au participat zeci de mii de români. Un român a ajuns viral după ce a intrat în teren pentru a lua un pantof sport aruncat.

Gestul unui suporter român

Meciul dintre România și Belgia s-a încheiat cu un scor 2-0 pentru belgieni, dar suporterii români i-au încurajat pe tricolorii până la capăt, conform Cancan.

Dar, meciul nu a fost lipsit de incidente. Un român a strigat după ce a văzut un pantof sport care era aruncat în arenă, „ia, bă, adidasu”, iar în acel moment un altul, la bustul gol, a fugit în teren pentru a-l lua. Gestul a surprins chiar și forțele de intervenție pentru că nu au știut cum să reacționeze. Dar, suporterul nu a avut nicio intenție rea, doar a vrut să ia acel pantof.

În orice caz, gestul românului s-a lăsat cu foarte multe laude și mesaje de apreciere în comentariile postării de pe TikTok.

„Bravo! Românii sunt oameni civilizați! Capul sus, România!”;

„Am văzut ceva alb pe teren și chiar ma întrebam cine și cu ce a aruncat! Trist…”;

„Eu i-aș da premiul de ‘omul meciului’ băiatului ăstuia. Ce degajare!”;

„Bravo, mă, băiete!”;

„Românul nostru e de apreciat”, sunt unele dintre comentarii.

Mesajul lui Edi Iordănescu pentru suporterii români

Edi Iordănescu a fost impresionat de galeria de pe stadionul din Koln și a vrut să le transmită suporterilor români un mesaj de mulțumire.

„Când imnul României răsună din zeci de mii de piepturi pe un stadion de la EURO, într-o ţară străină, pe finalul unui meci în care suntem conduşi, înseamnă că sacrificiul şi lupta jucătorilor din teren nu sunt doar apreciate de suporterii români, ci au unit într-o forţă copleşitoare toată munca noastră şi afecţiunea românilor de pretutindeni.

După atmosfera incredibilă de la Munchen, a venit lecţia de susţinere şi afecţiune de la Koln. Cele mai emoţionante momente pentru mine ca antrenor până azi. Vă sunt recunoscător şi vă mulţumesc în nume personal, dar şi în numele întregului staff şi al vestiarului echipei naţionale, în numele tuturor băieţilor noştri!”, este mesajul selecţionerului, publicat pe pagina oficială de Facebook a echipei naționale.