Câți bani va primi David Popovici după Jocurile Olimpice. Înotătorul și-a asigurat o sumă importantă

Câți bani va primi David Popovici după Jocurile Olimpice. Înotătorul și-a asigurat o sumă importantă
David Popovici. Sursa foto: Inquam Photos / Colette Rochefort

David Popovici a obținut două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, iar performanța i-a asigurat o recompensă financiară importantă.

Câți bani va primi David Popovici

David Popovici și-a asigurat dreptul la o rentă viageră maximă, de 16.635 de lei pe lună (aproximativ 3.300 de euro pe lună), după retragerea din activitate. Astfel, el va fi la același nivel cu foști mari sportivi ca Nadia Comăneci, Sandra Izbașa și Elisabeta Lipă sau Marian Drăgulescu, potrivit Adevărul.

Pentru cele două medalii de la Paris, înotătorul lui CS Dinamo va încasa 200.000 de euro din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

În plus, clubul de care aparține îl va recompensa cu 100.000 de euro. Acolo, David Popovici încasa deja un salariu de 7.000 de euro pe lună, potrivit Golazo.ro.

Două medalii la Jocurile Olimpice

Fenomenalul înotător român a obținut două medalii la Jocurile Olimpice de la Paris, una de aur la 200 m liber, respectiv una de bronz la 100 m liber.

Celelalte două medalii de aur din delegația României au fost cucerite de Andrei Cornea și Marian Enache, la dublu vâsle masculin, și de echipajul feminin de 8+1, alcătuit din Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Ioana Vrînceanu, Simona Radiș și Victoria Ștefania Petreanu.

În total, „tricolorii” au adunat șapte medalii la Paris (3 de aur, 3 de argint și 1 de bronz).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`