Catastrofă culinară la Jocurile Olimpice. Sportivii se plâng că mâncarea e „un dezastru”. Starul american Simone Biles: „Nu cred că avem bucătărie franceză adevărată în satul olimpic”

Publicat: 31 07. 2024, 09:15
Simone Biles. Sursa foto: Hepta - Abaca Press / AA/ABACA

La Jocurile Olimpice de la Paris se petrece o catastrofă culinară, scrie Business Insider. Mai mulți sportivi, printre care cei americani, britanici, norvegieni și germani, s-au plâns fie de cantitate, fie de calitatea mâncării. „Nu cred că avem bucătărie franceză adevărată” în satul olimpic, a spus starul american Simone Biles. Organizatorii au reacționat la plângeri și au luat câteva măsuri. Între timp, echipa Marii Britanii a recurs la un bucătar privat la Paris.

Mâncare puțină și proastă pentru sportivii care concurează la Jocurile Olimpice

Sportivii mai multor națiuni s-au plâns că în satul olimpic din Saint-Denis mâncarea e în cantitate puțină și nu e bună la gust, în ciuda reputației Franței în domeniu.

Echipa Marii Britanii chiar a adus un bucătar privat la Paris, deoarece carnea servită în satul olimpic e mai mult crudă, iar ouăle și puiul nu sunt în cantități suficiente.

Mai mulți membri ai echipei masculine de hochei a Germaniei au catalogat drept „un dezastru” bucătăria de la Jocurile Olimpice.

Sportivii s-au plâns și pe rețelele sociale, așa că organizatorii au reacționat luând mai multe măsuri. Reuters notează că aceștia au servit 40.000 de mese pe zi pentru 15.000 de sportivi și au promis mai multe produse locale și opțiuni vegetariene.

„Anumite produse, precum ouăle și carnea la grătar, sunt foarte populare printre sportivi, așa că au fost crescute cantitățile servite”, a declarat, pentru Business Insider, un reprezentant al companiei de catering care deservește Jocurile Olimpice.

Șeful delegației Norvegiei, Tore Ovrebo, a admis că a crescut cantitatea de mâncare, dar spune că în continuare aceasta „e puțin de spus de calitate”.

Simone Biles: Nu cred că avem bucătărie franceză adevărată în satul olimpic

Simone Biles, starul gimnasticii americane, şi colega sa Hezly Rivera au criticat mâncarea, spunând că nu cred că sportivii au parte de bucătărie franceză adevărată.

„Nu cred că avem bucătărie franceză adevărată în sat, cum aţi putea mânca voi în afara satului. Pentru sportivi este un pic… mai sănătos”, a susținut Biles, citată de Le Parisien.

Și Rivera s-a plâns: „Nu cred că mâncarea e prea bună aici. Mâncarea franţuzească ar trebui să fie bună… Ce avem aici nu sunt sigură că e cea mai bună, dar îşi face treaba”.

În satul olimpic, bucătarii fac cu schimbul pentru a oferi 550 de meniuri pentru sportivii celor 206 naţiuni calificate.