Carlos Alcaraz a reușit să se califice în optimi la Wimbledon, după o partidă–maraton de aproape patru ore

Carlos Alcaraz a reușit să se califice în optimi la Wimbledon, după o partidă–maraton de aproape patru ore
Foto: Hepta.ro / Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Jucătorul spaniol de tenis Carlos Alcaraz, în vârstă de 21 de ani s-a calificat în optimile de finală ale turneului de la Wimbledon, după trei ore și 50 de minute de joc, în fața americanului Frances Tiafoe, în vârstă de 26 de ani.

Confruntarea cu Tiafoe i-a ridicat probleme și în trecut lui Alcaraz

Înaintea partidei din turul trei de la Wimbledon, semifinala celor doi de la US Open din 2022 a fost des comentată. Jucătorul spaniol a reușit în partida-maraton nu mai puțin de 16 ași și a făcut cinci duble greșeli, în timp ce americanul care este numărul 29 ATP, a avut nouă ași și a comis șase duble greșeli.

Alcaraz: „Întotdeauna este o mare provocare să joc contra lui Frances”

„Întotdeauna este o mare provocare să joc contra lui Frances – este un jucător cu adevărat talentat, dificil de înfruntat”, a admis sincer campionul en titre în interviul de pe teren, potrivit gsp.ro.

„A fost dificil pentru mine să-mi adaptez jocul, să găsesc soluții și să încerc să-l pun în dificultate, dar sunt mulțumit că am reușit. Au fost clipe cruciale în setul al patrulea, mi-am spus tot timpul luptă încă o minge, încă una”, a descris recentul învingător de la Roland Garros prin ce a trecut până la rotunjirea victoriei.

În runda următoare, Alcaraz îl va avea ca adversar pe învingătorul din partida dintre americanul Brandon Nakashima (65 ATP) şi francezul Ugo Humbert (16 ATP, favorit nr. 16).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`