Când vor fi redeschise stadioanele în România, pentru suporteri. Șanse mari ca meciul cu Germania să fie urmărit doar la TV

Publicat: 08 02. 2021, 13:37
foto: Facebook @ Echipa națională

Eduard Novak, ministrul Tineretului și Sportului, împreună cu Justin Ștefan, scretarul general al LPF, au discutat despre redeschiderea stadioanelor din România, în contextul în care suporterii așteaptă cu multă nerăbdare întoarcerea la partidele din campionatul intern și mai ales, campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2024.

Justin Ștefan este oficialul de la LPF cel mai vocal pe marginea acestui subiect. Până acum, acesta a anunțat mai multe demersuri pentru redeschiderea cât mai rapidă a stadioanelor, pentru suporteri, cu păstrarea anumitor restricții pandemice.

„Există deja reguli de la UEFA şi asta vrem să discutăm cu MTS, mă bucur pentru deschiderea domnului Novak şi mă bucur că avem un dialog.

Este un plan foarte bun. Suporterii trebuie să fie în stadioane, iar dacă facem o schemă foarte bine organizată, nu ar fi problemă de a pune în pericol sau de a alimenta pandemia”, a declarat Justin Ștefan la Look Sport Live.

Stadioanele ar putea fi redeschise cu puțin timp înainte de EURO

Justin Ștefan speră că stadioanele se vor redeschide în aprilie.

„Aş zice că ar fi un termen fericit identificat de domnul Novak, e clar că nu poţi deschide stadioanele de azi pe mâine, e nevoie de o planificare. Deschiderea înainte de EURO 2020 ar fi o soluţie de probă, dacă vom avea spectatori din luna aprilie este bine, încep să fie temperaturi mai bune, nu cred că este absolut nicio problă”, a declarat oficialul LPF.

Și ministrul Eduard Novak are în vedere redeschiderea arenelor. Potrivitoficialului MTS, spectatorii ar putea să revină pe stadioane în primăvară.

„Pe 23 decembrie am fost investit la MTS, iar pe 24 i-am dat mesaj domnului ministru Nelu Tătaru (n.r. Ministrul Sănătății din acea perioadă) pentru a redeschide stadioanele. Cu puţin noroc şi calm, în două luni vom ajunge la o oarecare normalitate, dacă evoluam cu vaccinarea”, a precizat Eduard Novak pentru sursa citată.

Principalele mari mize pentru redeschiderea stadioanelor, duelurile cu Macedonia și Germania

Dacă stadioanele nu vor fi redeschise publicului înainte de 25 martie, microbiștii vor pierde două meciuri importante ale naționalei, programate pentru campania de calificare pentru Campionatul Mondial din 2024.

Pe data de 25 martie 2021, de la ora 21.45, „tricolorii” au programată partida cu Macedonia de Nord, iar pe data de 28 martie super-confruntarea cu Germania. Dacă suporterii vor rata cele două meciuri, ar putea prinde abia în septembrie un meci al naționalei pe teren propriu. Pe data de 5 septembrie va mai juca România, împotriva modestei Liechtenstein.

Justin Ștefan a transmis pe Facebook faptul că are susținere din Parlament pentru redeschiderea stadioanelor, din partea partidului AUR.

„Le transmit mulțumirile mele celor de la Alianța pentru Unirea Românilor – AUR, pentru faptul căsusțin public demersul LPF de a redeschide stadioanele pentru fanii care s-au săturat săse înghesuie la porțile arenelor sportive, în loc săfie lăsați săstea înăuntru, cu respectarea tuturor normelor sanitare în vigoare”; a transmis oficialul LPF.