Campioana Imane Khelif a depus o plângere pentru valul de hărțuire online pe care l-a primit în timpul Jocurilor Olimpice. Elon Musk şi J. K. Rowling sunt printre reclamați

Campioana Imane Khelif a depus o plângere pentru valul de hărțuire online pe care l-a primit în timpul Jocurilor Olimpice. Elon Musk şi J. K. Rowling sunt printre reclamați
Imane Khelif. Sursa foto: Hepta - Zuma Press / Ciro Fusco

Campioana olimpică Imane Khelif a depus o plângere la Parchetul din Paris în urma unui val de hărțuire online în timpul Jocurilor Olimpcie. Avocatul pugilistei a declarat că printre reclamați se numără și proprietarul rețelei de socializare X, Elon Musk, dar și scriitoarea britanică J.K.Rowling.

Mai multe personalități au atacat-o pe campioană

Avocatul Nabil Boudi a precizat pentru revista americană Variety că mai multe personalități au atacat-o în mediul online pe Imane Khelif. „Donald Trump a scris pe Twitter [despre Imane Khelif], aşa că, indiferent dacă este numit sau nu în plângerea noastră, [numele său] va apărea în procedură”, a adăugat avocatul.

După ce pugilista a câștigat meciul din optimi împotriva italiencei Angela Carini, aceasta a fost ținta unor insulte și hărțuiri în mediul online. Mii de mesaje au fost postate zilnic pe rețelele sociale, în care internauții susțineau că sportiva nu este femeie,potrivit observatornews.ro. 

Printre persoanele care au comentat acest aspect în mediul online se numără și Elon Musk, care a transmis un mesaj transfob în sprijinul Angelei Carini. De asemenea, și scriitoarea J. K. Rowling, care a scris mai multe mesaje împotriva sportivei algeriene. Donald Trump a specificat în cadrul unei reuniuni că va „împiedica bărbaţii să participe la competiţiile feminine”.

Imane Khelif a devenit campioană olimpică

În ciuda valului de hărțuire și miile de mesaje împotriva sa, Imane Khelif a câștigat toate meciurile de la Jocurile Olimpice, obținând aurul în finala împotriva thailandezei Janjaem Suwannapheng.

Avocatul pugilistei a specificat într-un comunicat de presă că „ancheta penală va stabili cine a fost în spatele acestei campanii misogine, rasiste şi sexiste, dar va trebui să se uite şi la cei care au alimentat acest linşaj digital”.

„Am fost subiectul unor atacuri şi al unei campanii feroce şi acesta este cel mai bun răspuns pe care îl pot da. Răspunsul a fost întotdeauna în ring”, a declarat Khelif. „Sunt pe deplin eligibilă să particip, sunt o femeie ca oricare alta. M-am născut femeie, am trăit ca o femeie şi am concurat ca o femeie”, a insistat ea.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`