Campioana Emma Răducanu preferă mâncarea românească: nimic în lume nu se compară cu sarmalele și ciorba bunicii din București

Campioana Emma Răducanu preferă mâncarea românească: nimic în lume nu se compară cu sarmalele și ciorba bunicii din București
Foto: Hepta/Bestimage / Chryslene Caillaud / Panoramic / Bestimage.

Ciorbă și sarmale! Despre aceste delicii românești a amintit Emma Răducanu în cadrul unui interviu la National Geographic unde și-a amintit cu drag și emoție despre momentele frumoase petrecute în bucătăria bunicii sale.

Jucătoarea britanică de origine română Emma Răducanu, numărul 67 mondial, a stârnit poftele suporterilor cu laudele sale pentru mâncărurile tradiționale românești pe care i le gătea bunica sa din București, relatează Știri Diaspora.

Emma a crescut în Marea Britanie dar s-a născut în Toronto; tatăl ei este din București iar mama sa din Shenyang, China.

Nu este prima dată când performera vorbește cu drag despre gastronomia românească: la Cluj a pomenit și despre papanași, mămăligă, sarmale și ciorba de perișoare.

Ce conține dieta succesului mondial…

În cadrul interviului amintit, Emma  a povestit, în stilul său vesel, despre preferințele sale culinare:

„După un turneu, cea mai mare slăbiciune a mea este ciocolata. În general, mănânc destul de sănătos, dar când vine vorba de ciocolată trebuie să mă controlez. Un alt lucru pe care îl mănânc foarte mult este friptura. La început nu mi-a plăcut foarte mult și chiar am stat doi ani fără să mănânc, apoi mi-am dat seama că este bun pentru tine și îl mănânc des, pentru că te poate ajuta“, a mărturisit campioana.

Pe măsură ce a crescut, Emma a învățat să iubească mâncărurile tradiționale:

„Bunica mea româncă obișnuia să vină în Anglia și să-mi pregătească mâncăruri delicioase. Îmi făcea sarmale, o mâncare românească foarte gustoasă.

Ea făcea și ciorba, un fel de ciorbă. Întotdeauna a făcut acest lucru și am amintiri foarte frumoase din orele petrecute cu ea în bucătărie” a povestit cu drag Emma.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
07:44 - Precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare în zonele montane din Alba și Sălaj. Se circulă în condiții de iarnă
07:20 - Donald Trump continuă procesul de formare a echipei sale de guvernare. A numit-o pe Pam Bondi ministru al Justiției după retragerea lui Matt Gaetz
00:19 - Adriana Bahmuțeanu, ținta cuvintelor dure, venite din partea fiului ei cel mare. „Ești o rușine”
00:05 - Ciucă: Am pierdut politic pentru că am făcut coaliţie cu PSD. Important e să recunoşti când greșești. Unii colegi s-au opus atunci și au avut dreptate (VIDEO)
23:49 - Bode, banc cu PSD: „Cum deosebești la garderobă haina unui PSD-ist de celelalte?” (VIDEO)
23:42 - Doi medici de la un spital din Iași, bănuiți că ar consuma droguri în timpul gărzilor. Ambii sunt vizați într-o anchetă DIICOT
23:15 - Parlamentul a votat un proiect de lege care scutește de impozit câștigurile din cryptomonede. Biriș: „Probabil sunt destul de mulți care și-au luat șpăguțele prin bitcoin” (VIDEO)
22:58 - Vânzarea a peste 1000 de produse alimentare a fost oprită temporar de ANPC. Ce nereguli au sesizat comisarii
22:36 - Profesorul de economie Cristian Păun: Când politicienii îți spun ”stai liniștit în banca ta”, tre’ să sari ca ars. Discursul lor se va schimba radical după alegeri. Românii să fie cumpătați, că vin vremuri grele (VIDEO)
22:31 - Ce rețete neobișnuite a pregătit Meghan Markle cu ocazia Zilei Recunoștinței. „Vei fi regele sau regina burților fericire”