Camelia Potec (FRPNM): Birocraţia e cea mai mare problemă în dezvoltarea infrastructurii pentru sporturile acvatice. Pentru bazinul de la Otopeni am aşteptat 15 ani / Copiii ar trebui să înveţe să înoate gratuit, nu contra-cost ca acum

Camelia Potec (FRPNM): Birocraţia e cea mai mare problemă în dezvoltarea infrastructurii pentru sporturile acvatice. Pentru bazinul de la Otopeni am aşteptat 15 ani / Copiii ar trebui să înveţe să înoate gratuit, nu contra-cost ca acum
Camelia Potec, președinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM). Sursa foto: Hepta - SportPictures / Razvan Pasarica

Camelia Potec, președinta Federaţiei Române de Nataţie şi Pentatlon Modern (FRNPM), a declarat că birocrația e cea mai mare piedică a României în dezvoltarea infrastructurii pentru sporturile acvatice. Aceasta a insistat că e nevoie ca procedurile birocratice să fie urgentate astfel încât să se dezvolte mai rapid infrastructura sportivă. Potec a mai afirmat că-și dorește ca toţi copiii să înveţe să înoate gratuit, nu contra-cost, aşa cum se întâmplă acum.

Camelia Potec, despre piedicile în dezvoltarea infrastructurii sportive

Preşedinta FRPNM a declarat, pentru Agerpres, că acum în România există doar două bazine pentru sărituri, la Bacău şi Bucureşti. Pentru că nu există infrastructură, copiii sunt descurajați să facă sport.

„Dacă vorbim de înot, aici putem spune că lucrurile s-au îmbunătăţit nu atât de mult pe cât s-au îmbunătăţit în alte state sau nu atât de repede, pentru că cea mai mare problemă a noastră este birocraţia. Există circa 300 de cereri la Compania Naţională de Investiţii, există 60 de proiecte de bazine în derulare, dar din păcate timpul pentru licitaţii, pentru lucrări de realizare este foarte lung din cauza birocraţiei. Pentru bazinul de la Otopeni, deschis în anul 2022 cu Campionatul european de juniori, am aşteptat 15 ani, pentru bazinul de la Brăila aşteptăm de opt ani finalizarea lucrărilor. Înţeleg şi statul român, că nu vin firmele, că sunt proceduri, că se judecă cu fostele firme.

Din punct de vedere legal, toată lumea are tot felul de piedici, dar pentru a avea o generaţie de tineri sănătoşi, pentru a avea o generaţie de copii care să ne reprezinte cu cinste la cel mai înalt nivel, e clar că este nevoie de o infrastructură mai bună, care să se construiască mai repede, în doi, trei ani, aşa cum se întâmplă în afară. Cu siguranţă că toţi copiii ar trebui să înveţe măcar să înoate gratuit şi nu contra-cost, aşa cum se întâmplă acum”, a declarat Camelia Potec, pentru Agerpres.

Aceasta a mai precizat că anul viitor România va găzdui o competiţie internaţională de înot şi şi-a exprimat speranţa ca începând de anul viitor în bazele din ţară să se dezvolte şi înotul artistic, iar în 2032 România să aibă reprezentanţi la Jocurile Olimpice şi la disciplinele de sărituri în apă şi pentatlon modern.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)
21:55 - Din ce este făcută celebra ciocolată Dubai, care s-a viralizat pe TikTok. 200 de grame din acest desert costă 50 de lei
21:33 - Alina Achim („România Renaște”): PNL dă o lege pentru un singur om – Iohannis. Românii sunt sătui să vadă această încercare aproape disperată a președintelui de a-și asigura o funcție după ce-și termină mandatul (VIDEO)
21:26 - Stelian Bujduveanu (PNL), despre legea prin care Klaus Iohannis ar putea fi ales senator: Această practică nu este doar în România. Experiența oamenilor care au servit țara trebuie să fie pusă în favoarea cetățenilor și pentru cetățeni (VIDEO)
21:17 - Care este diferența dintre roșiile românești și cele turcești. Românii consumă cele mai multe roșii de import din Turcia
20:57 - Ionuț Stroe (PNL), despre sprijinul UE pentru sinistrați: Sunt două tipuri de sprijin pe care Comisia Europeană le poate acorda României (VIDEO)
20:53 - Taximetriștii din Timișoara sunt la un pas de revoltă. „Dispeceratele au creat un adevărat cartel”