Buzărnescu, sfătuită să dea în judecată turneul de la Montreal după accidentarea oribilă: Sportiva i-a atras atenţia arbitrei privind suprafaţa alunecoasă înainte să se prăbuşească
Clipe extrem de dificile pentru Buzărnescu! Aflată în cea mai bună formă a carieriei, Buzărnescu a căzut în timpul turneului de la Montreal şi a suferit o accidentare serioasă la nivelul ligamentelor care o va face să piardă turnee importante precum US Open.
De altfel, cu câteva minute să fie nevoită să părăsească terenul în scaun cu rotile din cauza accidentării, Buzărnescu i-a atras atenţia arbitrei privind suprafaţa de joc alunecoase, dar aceasta a decis să continue meciul fără ca măcar să inspecteze aceea zonă.
De altfel, Buzărnescu a fost sfătuită să dea în judecată organizatorii turneului Rogers Cup pentru că nu au luat toate măsurile necesare pentru a asigura protecţia fizică a participanţilor, scrie sport.ro.
„Arbitra nu ştiu câtă experienţă are. Ca practicantă a jocului. Ca arbitru stai în scaun şi iei decizile în funcţie de cum a căzut mingea”, a afirmat tatăl Mihaelei Buzărnescu.
De altfel, există şi precedente privind acest lucru. După US Open 2015, Eugenie Bouchard a dat în judecată turneul american pentru că a alunecat pe podea umedă şi s-a lovit la cap în vestiar. Judecătorii au decis ca 75% din vină le aparţine organizatorilor, iar 25% este vorba de neglijenţă jucătoarei. Presa americana a scris că ar fi fost vorba de o sumă de peste 2 milioane de dolari.
Şi adversara Mihaelei Buzărnescu de la Montreal a adus mai multe critici organizatorilor după accidentarea suferită de româncă.
„Am văzut imediat că este foarte, foarte serios. Nu puteam face nimic, eu sau arbitrul de scaun. Mi s-a părut că au trecut ani până a ajuns cineva. Glezna se umflă din ce in ce mai mult, la fiecare secundă. Este greu să vezi. Este greu să treci prin ce a trecut ea, cu siguranţă. Este senzaţia cea mai rea pentru orice sportiv să se accidenteze atât de rău. Îi este greu fizioterapeutului să ajungă mai repede, dar cred că ar trebui să avem câţiva oameni cu calificare medicala tot timpul la teren pentru că eu sau arbitrul de scaun nu ştim ce să facem în astfel de situaţii, când accidentările sunt atât de serioase ca asta. Când mai e şi sânge… Mi s-a făcut pielea de gâină. De exemplu, dacă face cineva un atac de cord. Trebuie să acţionezi în următorul minut, nu cum a fost, cinci, şase minute le-a luat să ajungă”, a mai precizat Svitolina.