Brazilia şi Argentina sunt favorite să câştige Cupa Mondială

Brazilia şi Argentina sunt favorite să câştige Cupa Mondială
Foto: Flickr

Naţionalele Braziliei şi Argentinei sunt cotate cu prima şansă la câştigarea Cupei Mondiale, în timp ce a treia şansă este oferită Germaniei, iar a patra şansă o are campioana en-titre Spania. 

Mai este doar o lună până la startul Cupei Mondiale din Brazilia şi acum se fac ultimele detalii. Încă nu s-au anunţat loturile finale ale echipelor, dar se ştie că principala favorită la câştigarea trofeului este echipa gazdă. În istoria Cupei Mondiale sunt doar şase echipe care s-au impus în ediţia pe care au organizat-o: Uruguay în 1930, Italia în 1934, Anglia în 1966, Germania de Vest în 1974, Argentina în 1978 şi Franţa în 1998. Aşadar au trecut 16 ani de la ultima performanţă de acest gen. Ediţia din 2010 care a avut loc în Africa de Sud a fost prima în care s-a impus o echipă europeană, Spania, într-un turneu care nu s-a ţinut în Europa. În turneele care s-au desfăşurat într-o ţară din America de Sud de fiecare data a câştigat o echipă de pe acel continent. Din acest motiv şi acum potrivit celor mai bune oferte de pariuri cm2014 de la bet365, Brazilia şi Argentina sunt considerate primele două favorite ale turneului din Brazilia. 

Naţionala Braziliei e normal să aibă prima şansă la câştigarea trofeului, ea fiind echipa cu cele mai multe titluri mondiale. Primul din cele cinci titluri mondiale a fost obţinut în 1958 la turneul organizat în Suedia, iar ultimul l-a obţinut în 2002 la turneul din Korea de Sud şi Japonia. Pe lângă aceste victorii, Brazilia mai are şi două finale pierdute. Prima dată s-a întâmplat în 1950 când a fost chiar organizatoare, dar a fost învinsă în finală de Uruguay, în timp ce a doua finală pierdut a fost în 1998 în faţa Franţei. La ultimul turneu final Brazilia a fost eliminată în sferturi de Olanda. Acum brazilienii fac parte din grupa A alături de Camerun, Croaţia şi Mexic.   

A doua favorită la titlul mondial este Argentina care a mai câştigat acest trofeu de două ori, iar de alte două ori a pierdut în finală. Primul titlu l-a obţinut în 1978 chiar pe teren propriu. Acum Argentina a jucat foarte bine în calificările pentru Mondialul brazilian, dar la ultimele turnee finale a cam dezamăgit. La ediţia din Africa de Sud argentinienii au fost eliminaţi în sferturile de finală de Germania, scor 0-4. Tot în sferturi s-au oprit şi în 2006, iar cei care i-au învins au fost tot nemţii. La ediţia din 2014, Argentina va juca în grupa F cu Bosnia-Herţegovina, Iran şi Nigeria.   

Germania e considerată a treia favorită la titlul mondial. Este o echipă cu evoluţii foarte bune la Cupa Mondială, însă ultimul titlu mondial l-a obţinut în 1990 sub denumirea de Germania de Vest. De atunci a mai jucat doar o finală în 2002 pierdută în faţa Braziliei. În 2010 nemţii au trebuit să se mulţumească doar cu medaliile de bronz. La turneul din Brazilia, Germania face parte din grupa G alături de Ghana, Portugalia şi USA. 

Campioana en-titre, Spania, este cotată doar cu a patra şansă la Cupa Mondială din 2014. Jocul acestora nu mai chiar la fel de bun ca în 2010 când a învins în finală Olanda şi a obţinut primul titlu din istorie. Acum spaniolii nu vor avea o grupă uşoară, fiind în grupa B cu Olanda, Chile şi Australia. În plus dacă Spania nu va câştiga grupa ar putea întâlni Brazilia în optimile de finală.   

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)