Bill Kenwright, președintele Everton, a murit la 78 de ani după o luptă de câteva săptămâni cu boala

Publicat: 25 10. 2023, 08:48
Actualizat: 25 10. 2023, 08:54

Kenwright s-a născut în Livepool, în data de 4 septembrie 1945. Bill Kenwright, a fost producător de teatru și film înainte să se implice la Everton. În 1989 a intrat în conducere clubului, iar din 2004 a preluat funcția de președinte.

Kenwright a câștigat și două premii Tony

„Bill a iubit teatrul, filmul, muzica, clubul Everton și familia sa. A avut un impact asupra a sute de oameni. A fost un nume important în arta din Marea Britanie, publicând peste 500 de piese de teatru. Iar ca oficial al lui Everton, a condus echipa în sute de meciuri”, a anunțat familia lui Bill Kenwright.

El a avut 10 nominalizări la premiile Tony de-a lungul carierei sale, câștigând două, prima în 1992 pentru producția Dancing at Lughnasa a lui Brian Friel și în 1997 pentru A Doll’s House.

În ultima vreme, clubul Everton n-a dus-o tocmai bine, în ciuda investițiilor uriașe în jucători noi, iar suporterii s-au întors împotriva lui Kenwright și a colegilor săi directori, care au ascultat sfatul poliției de a nu participa la meciurile de la Goodison Park.

Potrivit BBC, Kenwright suferea de o boală cruntă. Iar în urmă cu 8 săptămâni a fost operat pentru îndepărtarea unei tumori. După operații au apărut mai multe complicații, care au făcut ca Bill Kenwright să stea la Terapie Intensivă și să revină acasă în urmă cu două săptămâni.