Bernadette Szocs, medalie de aur la tenis de masă în cadrul Jocurilor Europene de la Cracovia (FOTO)

Publicat: 27 06. 2023, 21:18
Actualizat: 27 06. 2023, 21:54
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Kolbert-Press/Gamel

Bernadette Szocs a cucerit medalia de aur la tenis de masă în proba de simplu feminin, marți, în cadrul Jocurilor Europene Cracovia 2023, după o victorie în finala cu Xiaoxin Yang.

Bernadette Szocs, medalie de aur la Jocurile Europene

Românca a închis duelul cu reprezentanta Principatului Monaco după o oră și 56 de minute de joc în care a reușit să revină de la 1-3 la seturi, potrivit Agerpres. După două seturi pe care le-a câștigat pe muchie de cuțit (13-11 / 11-9), Bernadette Szocs a tranșat decisivul în favoarea sa fără prea multe emoții (11-3).

„Imaginile victoriei! Multumirile campioanei!

Bernadette Szocs a trăit ununl dintre cele mai frumoase momente ale carierei. Aurul la Jocurile Europene întregește o carieră de excepție și aduce confirmare. Bernie este una dintre cele mai spectaculoase jucătoare din circuitul mondial.

La Cracovia, a jucat pentru toți cei care o susțin și a mulțumit fiecăruia în parte. A crezut, nu s-a uitat la scor și a trecut de monegasca Yang Xiaoxin în set decisiv după ce a întors d ela 02 și 1-3 la seturi.

Bravoo, Bernie! Ție și antrenorului Viorel Filimon!”, a fost reacția Comitetului Olimpic și Sportiv Român.

A fost a treia medalie pe care o obține tenisul de masă românesc la Cracovia. Tot marți, în finala mică a aceleiași probe, Elizabeta Samara a câștigat medalia de bronz. Medalii de bronz câștigaseră și Ovidiu Ionescu / Bernadette Szocs, luni, în proba de dublu mixt.

„Forma bună anunțată de Eliza la începutul competiției majore a fost confirmată în Polonia, inclusiv într-un ultimul meci al probei, care s-a jucat cu medalia europeană pe masă contra polonezei Natalia Bajor! Fulgerătoare în lovituri, precisă și conectată total la duelul din finala mică, Elizabeta Samara a reușit să contracareze un joc la fel de consistent făcut de adversara din drumul spre medalie”, scria Federația Română de Tenis de Masă în postarea prin care a anunțat victoria Elizabetei Samara.