Televiziunile britanice au boicotat ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale din Qatar 2022

Publicat: 20 11. 2022, 17:55
Actualizat: 20 11. 2022, 18:05

Britanicii au rămas nedumeriți duminică de faptul că BBC a decis să nu difuzeze ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale de Fotbal din Qatar 2022, scrie the sun.

Turneul este marcat de o mulțime de controverse, cu acuzații de corupție și acuzații referitoare la istoricul qatarez în ceea ce privește drepturile omului, dar și cu probleme din perspectiva regulamentului local strict.

Decizia Qatarului de a găzdui cel mai mare eveniment sportiv de pe fața Pământului a fost descrisă de critici drept o tentativă a națiunii bogate în petrol de a folosi fotbalul pentru a-și spăla imaginea pe scena internațională.

Evenimentul a început oficial duminică după-amiază cu o ceremonie strălucitoare pe stadionul Al Bayt din Doha.

Postul național de televiziune britanic a renunțat în cele din urmă la acoperirea meciului de deschidere, dar nu a afișat nicio imagine din timpul ceremoniei.

Spre deosebire de turneele de altădată, BBC nu a acoperit niciun moment al ceremoniei.

Un britanic a scris pe Twitter: „De ce canalele britanice nu prezintă această ceremonie de deschidere scandaloasă?”

Un altul a întrebat: „De ce BBC nu arată ceremonia de deschidere? Sunt atât de confuz”.

BBC a întârziat să transmită în direct de la ceremonia de la stadionul Al Bayt, în timp ce difuza meciul din Super League feminin dintre Chelsea și Tottenham – pe care Blues l-a câștigat cu 3-0.

Valoarea premiilor anunțate

Cupa Mondială din Qatar se va desfășura între 20 noiembrie și 18 decembrie și este cea mai scumpă Cupă Mondială din istorie. Meciurile o să fie susținute pe opt arene. Majoritatea, cu o excepție, Khalifa International, sunt construite pentru Cupa Mondială.

Statul Qatar a investit în stadioane 4 miliarde de dolari, plus alte costuri pentru modernizare infrastructurii orașelor. Totul ar fi costat aproximativ 220 de miliarde de dolari.

Au fost anunțate de FIFA premii financiare de 440 de milioane de dolari, pentru Cupa Mondială din Qatar. Suma a depășit cu 40 de milioane de dolari ediţia din Rusia, 2018.