Bayern Munchen gafează: Imaginea liniei de tren către Auschwitz, folosită pe Twitter, pentru promovarea meciului de Champions League cu Juventus (FOTO)

Publicat: 16 03. 2016, 15:39

O poză postată de echipa de fotbal de la Bayern Munchen pe contul de Twitter a creat un adevărat scandal în mediul online, și nu numai. Prin poza respectivă, oficialii au dorit să promoveze meciul echipei din Germania cu italienii de la Juventus, disputat în Liga Campionilor, în optimile de finală. Până acum, nimic greșit. Dar cei care au făcut design-ul imaginii respective, au folosit un element care nu avea nimic de-a face cu meciul, și anume lagărul Auschwitz, potrivit repubblica.it.

În imaginea postată pe Twitter, cei de la Bayern l-au pus pe portarul Manuel Neuer, stadionul acestora, Allianz Arena, dar și o șină de tren la capătul căreia se află mesajul "Până la sfârșit? Aici este sfârșitul", încercând să-și bată joc de motto-ul italienilor.

Gafa echipei Bayern Munchen de pe Twitter

Cele mai mutle persoane s-au arătat indignate de faptul că imaginea respectivă seamănă izbitor de mult cu o poză în care este arătat cunoscutul lagăr de concentrare Auschwitz, dar și liniile trenului care ducea înăuntru persoanele arestate de regimul nazist.

Foarte multe persoane care au comentat poza și au distribuit-o pe rețelele de socializare, și-au exprimat dezamăgirea despre aceasta și despre faptul că stadionul și grafica respectivă este asemănătoare lagărului nazist.