Barcelona a învins Dinamo pe Arena Naţională, cu 2-0: Primul gol, marcat de Messi în minutul 4

Publicat: 11 08. 2012, 22:12

FC Barcelona a câştigat, sâmbătă seară, amicalul disputat cu Dinamo Bucureşti pe Arena Naţională din Capitală, cu 2-0.

„Extratereştrii” au condus detaşat încă din minutul 4, cu un gol marcat de Messi. Acesta a primit o pasă de la Alexis Sanchez şi a marcat de la 16 metri, în colţul lung.

Al doilea gol al catalanilor a fost marcat în minutul 90+2, de Ibrahim Afellay, care a preluat în careu după o lansare a lui Mascherano şi a înscris cu un şut peste Bălgrădean.

Dinamo a avut o ocazie mare în minutul 50, când Issa Ba a reluat cu capul din centrarea lui Boubacar, iar mingea a fost respinsă în corner. Ţucudean a reluat cu capul, iar Valdes a respins în corner.

O altă ocazie pentru Dinamo a fost în minutul 77, când Axente a şutat de la 20 de metri în braţele lui Valdes. În minutul 88, Axente a ratat o pasă de la Dănciulescu, sărind în contratimp.

Repriza a doua a început cu mai multe schimbări. La Dinamo au fost înlocuiţi Matei cu Galcev şi Alexe cu Issa Ba. La FC Barcelona au fost schimbaţi Dani Alves cu Montoya, Pique cu Mascherano, Sergio Busquets cu Sergi Roberto, Fabregas cu Iniesta, Jordi Alba cu Adriano şi Alexis Sanchez cu Affelay.

La Dinamo au mai fost apoi schimbaţi Curtean cu Axente, Koulibaly cu Luchin, Pulhac cu Muşat, Matei cu Rus, Ţucudean cu Dănciulescu, Grigore cu Scutaru şi Nica cu Galcev.

La Barcelona au mai ieşit în minutul 63 Xavi, Pedro şi Bartra şi au intrat Ilie, Tello şi Fontas. În minutul 73, David Villa a intrat în locul lui Roberto. Messi a fost înlocuit cu Rafinha în minutul 75.

FC Barcelona a mai disputat patru amicale în această vară, cu Raja Casablanca (8-0), cu Hamburg (2-1), cu PSG (2-2) şi cu Manchester United (0-0).

Aproximativ 40.000 de spectatori au asistat la cel mai aşteptat amical al anului în România, catalogat de Jandarmerie ca fiind un meci cu grad ridicat de risc. Înaintea partidei, fostul acţionar dinamovist Cristi Borcea a declarat că nu este interesat de rezultat şi că important este că s-a reuşit aducerea în România a „celei mai bune echipe a tuturor timpurilor”.

Echipele de start au fost:

Dinamo: Bălgrădean – Nica, D. Grigore, Koulibaly, Pulhac – Boubacar, C. Munteanu, Curtean – C. Matei, Ţucudean, Alexe

Antrenor: Dario Bonetti

Barcelona: Valdes – D. Alves, Pique, Bartra, Alba – Xavi, Busquets, Fabregas – Pedro, Messi, Alexis Sanchez

Antrenor: Tito Vilanova

Arbitrul partidei a fost Cristian Balaj.