Banii pe care îi câștigă România dacă elimină Olanda și se califică în sferturile EURO 2024. UEFA a pus la bătaie un premiu important

Publicat: 30 06. 2024, 17:00
Inquam Photos / Ștefan Constantin

Naționala României va întâlni Olanda la Munchen, marți, de la ora 19, în optimile de finală ale EURO 2024, și va fi recompensată cu o sumă importantă dacă reușește să treacă de „portocala mecanică”.

La bonusul României se adaugă 2,5 milioane de euro dacă elimină Olanda

România și-a asigurat un premiu de 12,5 milioane de euro pentru parcursul de până acum. „Tricolorii” lui Edi Iordănescu au primit 9,5 milioane de euro pentru calificarea la EURO 2024, un milion de euro pentru victoria cu Ucraina, iar remiza cu Slovacia i-a adus alți 500.000 de euro.

Dacă elimină Olanda, naționala României va încasa încă 2,5 milioane de euro, potrivit GSP.

Premii importante pentru un parcurs și mai lung

UEFA oferă încă 4 milioane de euro pentru o eventuală calificare în semifinale. Odată ajunse în marea finală, pierzătoarea are rezervați alți 5 milioane de euro, în timp ce câștigătoarea este recompensată cu 8 milioane de euro.

România nu a trecut niciodată de sferturile Campionatului European, fază în care a ajuns o singură dată, în 2000. Diferența a fost că la acea ediție după grupe au urmat chiar sferturile, nu optimile ca acum.

La acea vreme, prima reprezentativă a țării noastre se clasa pe 2 într-o grupă câștigată de Portugalia, din care au mai făcut parte Anglia și Germania, iar apoi era învinsă în sferturi de Italia, scor 2-0.