Balonul de Aur va fi câștigat de Vinicius, susține Marca. Verdictul jurnaliștilor spanioli, după o situație fără precedent în două decenii

Publicat: 24 09. 2024, 16:35
Actualizat: 24 09. 2024, 16:37
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Marcio Machado

Balonul de Aur va fi câștigat în acest an de Vinicius Junior, fotbalistul brazilian al lui Real Madrid, susțin jurnaliștii spanioli de la Marca.

Marca: Balonul de Aur va fi câștigat de Vinicius

Cel mai important premiu individual din fotbal va fi acordat în acest an pe 28 octombrie, în cadrul unei gale ce se va desfășura la Paris. Spre deosebire de alte ediții, de această dată prestigioasa publicație France Football va oferi distincția în parteneriat cu UEFA, forul care administrează fotbalul european.

Publicația spaniolă Marca susține că Balonul de Aur va fi câștigat de Vinicius Junior, starul lui Real Madrid. „Los blancos” vin după un sezon excelent, în care au câștigat campionatul Spaniei și au cucerit Liga Campionilor pentru a 15-a oară în istorie, consolidându-și astfel recordul.

Situație fără precedent în două decenii

Pentru prima oară în două decenii, Leo Messi și Cristiano Ronaldo nu figurează pe lista celor 30 de fotbaliști nominalizați la Balonul de Aur, o situație care confirmă finalul unei ere și care a dat frâu liber imaginației în ceea ce privește numele viitorului câștigător.

Au existat voci care au vehiculat chiar și numele lui Dani Carvajal, jucătorul finalei UEFA Champions League și proaspăt câștigător al EURO 2024 cu naționala Spaniei. Ultimul fundaș care a obținut distincția a fost Fabio Cannavaro, în 2006.

A fost menționat și numele lui Rodri de la Manchester City, unul dintre cei mai buni mijlocași centrali din lume, om de bază și el în echipa cu care „La Roja” a câștigat trofeul continental în această vară.

În 2023, trofeul a fost câștigat de Leo Messi pentru a opta oară, un record, ca recunoaștere a performanței fantastice din finalul 2022, când a cucerit în sfârșit Cupa Mondială cu naționala Argentinei și a completat un palmares deja impresionant.