Avocatul Simonei Halep: Eram deschişi să discutăm despre o sancţiune, dar ITIA a refuzat orice formă de cooperare. E o instituţie îndreptată spre distrugerea sportivilor

Avocatul Simonei Halep: Eram deschişi să discutăm despre o sancţiune, dar ITIA a refuzat orice formă de cooperare. E o instituţie îndreptată spre distrugerea sportivilor
Simona Halep. Foto: Hepta - Abaca Press / Dubreuil Corinne/ABACA

Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, a declarat că ei au acceptat faptul că jucătoarea a avut pozitiv la roxadustat testul din 29 august 2022 și au fost deschiși să discute cu ITIA despre o sancțiune, dar „dânșii nu au fost de acord”.

Într-un interviu pentru DigiSport, Stoica a acuzat apoi că Agenția Internațională pentru Integritatea Tenisului (ITIA) e o instituție orientată „spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează”.

Amintim că Simona Halep a primit din partea ITIA patru ani de suspendare în cazul de dopaj. Suplimentul contaminat cu roxadustat, Keto MCT, i-a fost recomandat de Candice Gohier, fizioterapeuta din staff-ul antrenorului Patrick Mouratoglou. În plus, ea a avut nereguli și în pașaportul biologic.

Avocatul lui Halep: ITIA e orientată spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează

„ITIA a refuzat orice formă de cooperare, de discuție, n-au acceptat nici să mergem noi la laboratorul lor de la Salt Lake, au făcut propriile teste cu echipamentele și metodele lor și ne-au anunțat că au detectat roxadustat în probele respective.

Nu știu dacă aș putea vorbi de rea-credință, dar cred că ITIA nu e o instituție îndreptată spre aflarea adevărului, ci spre distrugerea sportivilor pe care îi investighează. Sigur, dânșii sunt într-o poziție de procurori și înțeleg asta, noi suntem perfect de acord că Simona a avut un test pozitiv.

Eram deschiși să discutăm despre o sancțiune pe care s-o acceptăm imediat, dar dânșii nu au fost de acord. Au vrut să tărăgăneze toate procedurile, să folosească experții ca să lungească toate etapele procedurale”, a declarat avocatul Simonei Halep.

Stoica: ITIA simte nevoia să-și justifice existența deoarece n-a avut decât câteva cazuri

„Nu pot să mă gândesc decât la faptul că o instituție de acest gen, cu un buget uriaș, simte nevoie de a-și justifica existența, deoarece nu a avut decât câteva cazuri. Când e vorba de un atlet de top, contează cu atât mai mult.

În cadrul discuțiilor pe care le-am avut, dânșii au mizat pe ideea că ar putea determina un soi de recunoaștere al consumului de substanțe interzise. Știind profilul Simonei, a spus că niciodată nu vă recunoaște că a consumat ceva dacă n-a făcut-o, ar fi putut să-i dea și 100 de ani”, a mai declarat Bogdan Stoica, avocatul Simonei Halep, pentru DigiSport.

Halep a anunțat că va contesta suspendarea de 4 ani la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)