Avocatul Sabin Gherdan, despre apelul SUA împotriva deciziei TAS: Partea americană nu a ridicat nicio excepție la finalul audierilor / Ana Bărbosu poate să primească medalia / Mă aștept la câteva luni până la o soluție finală (VIDEO)

Avocatul Sabin Gherdan, despre apelul SUA împotriva deciziei TAS: Partea americană nu a ridicat nicio excepție la finalul audierilor / Ana Bărbosu poate să primească medalia / Mă aștept la câteva luni până la o soluție finală (VIDEO)
Ana Maria Bărbosu. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Mickael Chavet

Sabin Gherdan, avocatul care le-a reprezentat pe Ana Bărbosu și Sabin Gherdan, a explicat că SUA va putea să atace decizia TAS la tribunalul suprem elvețian în termen de 30 de zile de la momentul motivării, motivare care nu a venit încă și care ar urma să apară în aproximativ 10 zile. „Mă aștept la câteva luni de zile până la o soluție definitivă și finală”, a declarat avocatul, duminică, la Știrile B1 TV prezentate de Irina Petraru.

Avocatul Sabin Gherdan, pe B1 TV, despre apelul SUA împotriva deciziei TAS

Întrebat ce șanse de reușită are partea americană, avocatul specializat în drept sportiv a explicat: „Am observat faptul că cei din Statele Unite ale Americii doresc să formuleze o cale de atac împotriva hotărârii pronunțate de către Tribunalul de Arbitraj Sportiv”.

„Din comunicarea lor publică, ei se plâng de faptul că nu li s-ar fi acordat un timp suficient pentru a-și pregăti apărarea, însă să știți că la finalul audierilor de ieri arbitrii au întrebat fiecare parte în parte, inclusiv partea americană, dacă ridică anumite obiecții cu privire la posibilitatea de a se apăra, cu privire la modul în care s-a desfășurat această audieri, iar partea americană nu a ridicat nicio excepție. Au subliniat faptul că audierile s-au desfășurat conform codului procedural al Tribunalului de Arbitraj Sportiv. Prin urmare, îmi vine greu să cred cum o astfel de cale de atac ar putea fi susținută în fața tribunalului suprem elvețian”, a adăugat Sabin Gherdan.

„În general, căile de atac, recursul în fața tribunalului suprem elvețian se poate face doar pe anumite motive limitate. Sunt șase motive reglementate de codul procedural elvețian, iar rata de succes este foarte mică, adică vorbim de un procentaj extrem de mic al hotărârilor admise de către tribunalul suprem elvețian. Prin urmare, șansele lor sunt infime raportat la datele statistice”, a continuat avocatul.

Sabin Gherdan: Ana Bărbosu poate să primească medalia

Întrebat dacă Ana Bărbosu poate să primească medalia sau procedura se suspendă până la o soluție din partea tribunalului suprem elvețian, Sabin Gherdan a explicat: „Hotărârea (TAS, n.r.), fiind executorie, poate fi pusă imediat în aplicare. Nu trebuie să mai se aștepte o eventuală soluție a tribunalului suprem elvețian, deci practic calea lor de atac nu este suspensivă de executare, iar sportiva noastră poate să primească medalia de bronz”.

„Rămâne de văzut cum o va primi, acesta este un alt aspect pe care nu îl cunoaștem în momentul de față, dacă va trimite medalia atleta din Statele Unite sau dacă IOC va trimite o altă medalie special pentru sportiva noastră”, a mai spus avocatul Sabin Gherdan.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`