Măsuri extreme pentru desfășurarea turneului de la Australian Open: Ce decizie ar putea lua organizatorii pe fondul incendiilor devastatoare de vegetație

Măsuri extreme pentru desfășurarea turneului de la Australian Open: Ce decizie ar putea lua organizatorii pe fondul incendiilor devastatoare de vegetație

Primul turneu de la Grand Slam al anului, cel de la Australian Open, ar putea să se desfășoare „indoor” ca urmare a incendiilor de vegetații care au provocat daune uriașe la Antipozi.

Mai exact, organizatorii iau în considerare să se bazeze pe cele trei stadioane cu acoperiş retractabil şi pe cele opt terenuri acoperite pentru desfășurarea meciurilor. Dacă arenele cu acoperiş retractabil au instalaţie de aer condiţionat şi de filtrare a aerului, terenurile acoperite sunt folosite de obicei pentru antrenamente.

„Avem trei stadioane cu acoperiş retractabil şi opt terenuri la Melbourne Park. În cazul puţin probabil de condiţii extreme de fum, acoperişurile vor fi închise şi meciurile vor continua într-un mediu cu aer condiţionat şi filtrat. Dacă fumul va intra pe arene, instalaţiile de filtare îl vor elimina”, au afirmat organizatorii, într-un răspuns la îngrijorarea fanilor, exprimată pe reţelele de socializare.

În condiţii normale, în afara stadioanelor acoperite, meciurile se dispută pe 22 de terenuri în aer liber.

„Sănătatea jucătorilor, fanilor şi staff-ului este o prioritate tot timpul şi vom continua să luăm decizii având asta în minte”, a declarat, luni, directorul turneului Craig Tiley.

Organizatorii nu au precizat însă ce se va întâmpla cu fanii dacă meciurile vor fi întrerupte brusc din cauza fumului. Când plouă sau este foarte cald, spectatorii pot găsi locuri unde să se adăpostească în Melbourne Park, dar multe dintre acestea nu sunt închise.

Openul Australiei este programat în perioada 20 ianuarie – 2 februarie, la Melbourne, un oraş acoperit de un fum toxic provocat de incendiile de vegetaţie din est

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:59 - Directorul INSCOP: Încrederea românilor în Rusia se află la minim absolut, în timp ce atitudinea pro europeană s-a întărit
23:43 - Andrew Tate, acuzat de viol și trafic de persoane în România, și-a făcut partid în Marea Britanie: „Voi fi premier”
23:13 - Crin Antonescu: „Sunt similitudini înfiorătoare între discursul lui Hitler și al lui Georgescu”
23:08 - Șase tineri din Vâlcea, cu vârste între 16 și 23 de ani, au fost reținuți pentru furt. Prejudiciul estimat este de 12.000 de euro
22:50 - Claudiu Târziu: Anularea alegerilor, o lovitură de stat. Ne-am trezit cu o continuare a unei guvernări incapabile, ticăloase și corupte / Suntem într-un soi de dictatură la începutul ei, pe care AUR o respinge (VIDEO)
22:43 - Locul la doar câteva ore de București care a atras milioane de turiști în 2024. Poate fi vizitat atât vara, cât și iarna
22:15 - Tanczos Barna: Instituțiile care vor fi comasate, care își vor reduce cheltuielile pot genera plecări naturale de angajați. Ei își pot găsi cu siguranță loc de muncă în privat (VIDEO)
22:13 - Congresul SUA l-a validat pe Donald Trump în funcția de președinte. Când va începe noul mandat
21:58 - Irineu Darău (USR): Atunci când vorbim de alegeri, trebuie să ne gândim ce face bine democrației și ce își dorește poporul. Nu se mai poate ca în 2025 să asistăm la aceeași comedie (VIDEO)
21:52 - Oncologii din România susțin inițiativa SUA. Produsul care ar putea avea etichetă de avertizare, ca țigările