Atacantul ungur Barnabas Varga va fi operat. Ce a pățit jucătorul naționalei Ungariei în meciul cu Scoția de la EURO 2024

Atacantul ungur Barnabas Varga va fi operat. Ce a pățit jucătorul naționalei Ungariei în meciul cu Scoția de la EURO 2024
Sursă foto: hepta.com Bradley Collyer/PA Wire/dpa

Barnabas Varga a suferit o fractură facială care va necesita o operație, după o cădere violentă în careul scoțian care a dus la întreruperea meciului mai multe minute. Atacantul ungur a fost evacuat duminică seara pe targă, în minutul 68 al meciului dintre Scoția – Ungaria de la EURO 2024.

Varga a fost inconștient în urma impactului

La o lovitură liberă a Ungariei, mingea a fost trimisă înalt în careu. Atacantul de 29 de ani, care a sărit pentru a lovi mingea cu capul, a aterizat pe ceafă după ce s-a ciocnit de portarul Scoției. Colegii săi l-au pus imediat într-o poziție laterală de siguranță, el fiind incapabil să se mai miște.

După un timp, echipa medicală l-a scos de pe teren pe targă, în aplauzele suporterilor ambelor naționale, conform AGERPRES.

„Situaţia a fost confuză. Ceea ce mi-au spus jucătorii a fost că la acel moment Barni părea să nu fie conştient. Toată lumea era aşadar foarte îngrijorată de starea lui şi, de asemenea, de faptul că medicii au intervenit după secunde bune de ezitare, asta putem spune”, a declarat selecţionerul Ungariei, Marco Rossi.

„În prezent, el nu mai este în pericol”

„A fost teribil. A fost un moment groaznic să-l văd pe Barnabas în acea stare. Din fericire, el este stabilizat, va fi operat, îi dorim recuperare rapidă”, a spus şi coechipierul său, Roland Sallai, la o conferinţă de presă.

„În prezent, el nu mai este în pericol, probabil va intra în operaţie având o fractură în zona pometelui. Dacă vom ieşi din grupe, el sigur nu va mai face parte din lot”, a adăugat selecţionerul Ungariei.

Naționala Ungariei mai speră la calificarea în optimile de finală, după ce a învins Scoția cu 1-0, duminică seară, pe Stuttgard Arena, în ultimul său meci din grupa A. Unicul gol a fost marcat de Kevin Csoboth (90+10), pe contraatac.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`