AS Roma se vinde până la finalul lui august! Cine va fi noul proprietar și la ce preț a fost cotat clubul

AS Roma se vinde până la finalul lui august! Cine va fi noul proprietar și la ce preț a fost cotat clubul
Foto: Facebook / AS Roma

Mișcare important în luma fotbalului. Celebrul club AS Roma va fi vândut. Omul de afaceri american James Pallotta a ajuns la o înțelegere cu Dan Friedkin.

Clubul AS Roma va fi vândut pentru aproape 600 de milioane de euro

Acordul prevede cedarea unei proporţii de 86,6% dinte acţiunile clubului pentru suma de 591 de milioane de euro, transmite lequipe.fr.

James Pallotta deține clubul din anul 2011. După ani de zile în care echipa nu a mai câștigat niciun trofeu, americanula decis să se despartă de AS Roma. De altfel, el nu era popular nici în rândul fanilor.

Dan Friedkin, cel care preia conducerea clubului italian, este originar din Texas și deține l Friedkin Group, un consorţiu de servicii financiare.

Istoria clubului AS Roma

Clubul a fost fondat în anul 1927 şi îşi dispută meciurile de acasă peStadio OlimpicodinRoma, stadion pe care evoluează şi concitadinaSS Lazio.

Înfiinţarea echipei a avut loc prin unirea a trei cluburi din oraş,Roman FC,SS Alba-AudaceşiFortitudo-Pro Roma SGScu scopul de a crea o echipă puternică în capitală, capabilă să rivalizeze cu marile formaţii din nordul Italiei. Singurul club deja existent în oraş care nu a fost de acord să participe la crearea noii echipe a fostS.S. Lazio.

Încă de la început, AS Roma a evoluat în liga de elită a Italiei, primul trofeu venind în 1928.

Francesco Tottieste jucătorul emblemă al echipei, atacantul deţinând aproape toate recordurile clubului: cele mai multe prezenţe în campionat şi în toate competiţiile, precum şi cele mai multe goluri marcate în tricoul Romei. Recordul de cele mai multe goluri înscrise într-un singur sezon îi aparţine lui Rodolfo Volk, autor a 29 de goluri în sezonul 1930-1931.

6% dintre microbiştii italieni sunt fanii lui AS Roma, ceea ce face clubul din capitală să ocupe locul cinci într-un clasament după numărul de fani din Italia, dupăJuventus Torino,Inter Milano,AC MilanşiSSC Napoli, potrivit Wikipedia.

Una dintre poreclele clubului esteLupii, animal care a figurat întotdeauna sub diverse forme pe stema echipei şi care provine din legenda creării oraşului Roma, lupoaica de la care s-au hrănit fraţiiRomulus şi Remus.

AS Roma a încheiat ultima ediţie a Serie A pe locul 5, de Europa League.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`