Argint olimpic pentru Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel la dublu rame feminin, după un forcing de senzație! A 5-a medalie pentru România la Paris

Publicat: 02 08. 2024, 12:49
Actualizat: 02 08. 2024, 12:56
Sursa foto: Cristian Nistor - COSR (Facebook)

Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel s-au clasat pe poziția a 2-a în finala probei de dublu rame feminin, vineri, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Paris.

Argint olimpic pentru Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel

Cu Olanda desprinsă rapid de restul plutonului, Ioana Vrînceanu și Roxana Anghel au dus o luptă grea cu Australia și Lituania pentru celelalte două medalii puse în joc.

Australiencele păreau să se îndrepte spre argintul olimpic, însă „tricolorele” le-au răpit argintul după un forcing de senzație în finalul cursei.

Bronzul a ajuns la Australia, în timp ce Lituania s-a clasat pe poziția a 4-a.

5 medalii pentru România la Jocurile Olimpice

Cu triumful de astăzi, România a ajuns la un total de cinci medalii olimpice la Jocurile de la Paris. Primele triumfuri i-au aparținut înotătorului David Popovici, care a cucerit aurul olimpic la 200 m liber, iar apoi a câștigat și un bronz la 100 m liber.

Joi, Andrei Cornea și Marian Enache au devenit noii campioni olimpici ai probei de dublu vâsle masculin. În aceeași zi, la feminin, Simona Radiș și Ancuța Bodnar au obținut argintul.