Antrenorul lotului de ciclism al Marii Britanii, accidentat de o mașină, la câteva ore după ce și câștigătorului Turului Franței a fost rănit

Antrenorul lotului de ciclism al Marii Britanii, accidentat de o mașină, la câteva ore după ce și câștigătorului Turului Franței a fost rănit
Foto: guardian.co.uk

La doar câteva ore după ce câștigătorul Turului Franței, britanicul Bradely Wiggins a fost accidentat de o mașină, și antrenorul lotului de ciclism al Marii Britanii, australianul Shane Sutton, a fost rănit grav de un autoturism, informează BBC.

Fost ciclist profesionist, Shane Sutton, de 55 de ani, a fost accidentat în timp ce mergea cu bicicleta pe autostrada A6 lângă Levenshulme, la periferia oraşului Manchester.

Deși purta cască, antrenorul lotului de ciclism a suferit răni grave şi a fost internat în spital cu hemoragie craniană. Acesta va fi supus unor teste și va rămâne internat câteva zile.  „Shane a suferit o lovitură puternică, dar ar trebui să fie bine”, a declarat directorul Federaţiei Engleze de Ciclism, Martin Gibbs.

Cele două situații petrecute au atras atenția Federației Engleze de Ciclism, care iau în considerare să ceară Guvernului măsuri de siguranță în ciclism în ceea ce privește politica de transporturi.

„Este extrem de rar ca rutierii noştri şi antrenorii să fie răniţi în timp ce rulează pe stradă şi este şi mai rar ca două încindente să se producă într-o perioadă atât de scurtă de timp. Le urăm lui Shane şi Bradley să se recupereze rapid. Ciclismul nu este o activitatea periculoasă, dar mai este mult de făcut pentru a îmbunătăţi condiţiile celor care practică acest sport pe stradă”, a declarat un purtător de cuvânt al Federației Engleze de Ciclism.

Miercuri seară, câştigătorul Turului Franţei, ediţia 2012, ciclistul britanic Bardley Wiggins, a fost spitalizat, după ce a fost lovit de o maşină în timp ce se deplasa pe bicicletă în apropierea locuinţei sale din Lancashire.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`