Antrenor de înot de la Dinamo, reținut de Poliție pentru că ar fi violat o fetiță: „Se afla în timpul programului de lucru”

Antrenor de înot de la Dinamo, reținut de Poliție pentru că ar fi violat o fetiță: „Se afla în timpul programului de lucru”
Image by Dim Hou from Pixabay

UPDATE: Antrenorul de înot de la CS Dinamo care este suspectat că a violat o fetiță minoră a fost reținut pentru 24 de ore, a anunțat Poliția Română, miercuri, potrivit G4Media.ro.

Polițiștii spun că antrenorul are 20 de ani și este bănuit de săvârșirea infracțiunii de viol în formă agravată.

Ancheta ar fi pornit de la reclamația făcută pe 13 februarie de o femeie, care a anunțat Secția 6 de Poliție că fiica ei ar fi fost agresată sexual de instructorul ei de înot.

„Din cercetări, s-a stabilit că la momentul comiterii faptei acesta se afla în timpul programului de lucru”, a precizat Poliția într-un comunicat de presă.

Victima are 7 ani.

Antrenorul de înot a fost reținut de polițiști pentru 24 de ore. Cercetările sunt efectuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2.

Știrea inițială: Un antrenor de înot din cadrul Clubului Sportiv Dinamo București ar fi fost săltat de polițiști după ce ar fi agresat sexual o fetiță în vârstă de 8 ani, au declarat surse judiciare pentru Gândul.

Antrenorul de înot ar fi agresat sexual o fetiță

Ar fi vorba despre antrenorul Ștefan Cam, iar referitor la acuzațiile cu care se confruntă acesta ar fi fost audiat și Mihai Popovici, șeful Secției de Natație de la CS Dinamo și tatăl lui David Popovici.

Reacția lui CS Dinamo

CS Dinamo a anunțat, într-un răspuns pentru Gândul, că i-a reziliat contractul antrenorului vizat de anchetă și a pus la dispoziția autorităților imaginile surprinse de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot.

„Cu privire la situația de la Secția de Natație a Clubului Sportiv Dinamo, dorim să subliniem angajamentul nostru ferm în abordarea și soluționarea promptă și transparentă a acestui caz. Conducerea clubului colaborează și va colabora cu anchetatorii pentru soluționarea cu celeritate a acestui caz, fiind puse la dispoziție, în seara datei de 13.02.2024, imaginile înregistrate de camerele de supraveghere din zona bazinului de înot. Repudiem cu fermitate și condamnăm orice formă de comportament inadecvat, similar cu acela atribuit fostului nostru angajat”, se arată în mesajul clubului.

CS Dinamo a enumerat mai multe „acțiuni concrete” pe care le-a demarat când a fost informat despre acuzații, inclusiv faptul că a „încetat orice formă de colaborare cu persoana în cauză, interzicându-i astfel orice posibilitate de a interacționa cu minorii din cadrul clubului nostru, fie că aceștia sunt sportivi de performanță sau amatori”.

„Vom solicita întregului personal prezentarea unui certificat care atestă integritatea comportamentală, asigurându-ne astfel de aderarea la cele mai înalte standarde etice (…). Vom organiza sesiuni de formare pentru sportivii noștri, concentrându-ne pe deontologia, etica și conduita profesională adecvată în relația cu minorii și persoanele vulnerabile, precum și cu familiile acestora”, mai susține clubul din „Ștefan cel Mare”.

CS Dinamo a precizat că va iniția și „o evaluare aprofundată a Academiei de Înot și vom extinde aceste analize la toate disciplinele sportive din cadrul clubului”.

„Dorim să reiterăm că, încă de la deschiderea secției de înot, am oferit părinților posibilitatea de a asista la antrenamente, promovând astfel o cultură de transparență și siguranță. Încurajăm continuarea acestei practici, reafirmând deschiderea noastră către orice sugestii sau preocupări din partea părinților și a sportivilor”, mai menționează CS Dinamo în răspunsul pentru Gândul.

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`