Antrenoarea lui Jordan Chiles, reacție dură după JO 2024: „Jordan a câștigat medalia, nu a furat nimic!”. Ce spune despre Sabrina Voinea

Antrenoarea lui Jordan Chiles, reacție dură după JO 2024: „Jordan a câștigat medalia, nu a furat nimic!”. Ce spune despre Sabrina Voinea
Sabrina Voinea. Sursa foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ulrik Pedersen

Cecile Landi, antrenoarea gimnastei Jordan Chiles, 23 de ani, a vorbit despre situația din finala probei la sol de la Jocurile Olimpice, care în ultimele zile a devenit un subiect controversat.

Sabrina Voinea a avut un punctaj de 13.700, iar americanca care a obținut bronzul, după contestație, a avut 13.766. Românca noastră a fost penalizată pentru că arbitrii au crezut că a depășit în afara covorului în timpul execuției. Dacă această penalizare nu exista, Sabrina era pe podium.

Reacția acidă a antrenoarei lui Jordan Chiles

„Nu ar trebui să dau nicio explicație, însă o voi face. Cel mai bun rezultat pe care l-ar fi putut avea din start la sol Jordan a fost 5.9. În calificări și la finalele pe echipă, a primit un 5.8 și nu am contestat această decizie, am observat că nu au fost completate toate elementele. Să fii clasată pe poziția a 5-a, neavând nimic de pierdut, am trimis contestația.

Nu am vrut să regret că nu am făcut-o. Nu credeam că va fi acceptată, însă, spre surprinderea mea, a fost. Jordan a câștigat medalia, nu a furat nimic de la nimeni! Dacă îmi pare rău pentru sportiva din România? Bineînțeles! A fost trist să văd asta, însă acesta este sportul”, a spus Cecile Landi, potrivit GSP.

Sabrina Voinea: „Eu nu am ieșit absolut deloc din covor”

După finala controversată de la JO 2024, Sabrina Voinea a declarat că poza prezentată de arbitri nu a fost de la concursul respectiv, ci de la proba pe echipe sau din calificări.

„Eu nu am ieșit absolut deloc din covor. Imaginea pe care au prezentat-o dumnealor este din alt concurs. Am analizat foarte, foarte bine acest sol (proba la sol n.r.). Eu simt foarte bine ceea ce fac la aparate, știu atunci când greșesc, dar de această dată am făcut cel mai bun sol al meu. Am fost mai bine decât la Europene sau la Mondiale, iar poza pe care au prezentat-o nu este de acum (…) Mama mea se ocupă, se zbate foarte mult pentru a rezolva această situație”, a declarat Sabrina Voinea.

Federația Internațională de Gimnastică ar urma să reanalizeze exercițiul Sabrinei. Nu se știe dacă acest lucru se va întâmpla sau nu, însă românca este sigură de un lucru: va merge la TAS pentru a-și face dreptate.

Dacă Sabrina va reuși să își facă dreptate la TAS, ar putea exista două locuri 3 în finala la sol, chiar dacă românca ar avea un scor mai mare decât americanca Jordan Chiles.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)