Andrei Rațiu ar fi dorit de două cluburi mari din Spania. O cunoscută publicație locală vorbește la superlativ despre fundașul român, „una dintre revelațiile campionatului”

Publicat: 18 10. 2024, 10:22
Foto: Inquam Photos / Ștefan Constantin

Andrei Rațiu, fundaș dreapta la Rayo Vallecano, este dorit de două echipe mari din campionatul Spaniei, susține o publicație locală, care a lăudat „prestațiile remarcabile” ale internaționalului român.

Andrei Rațiu, dorit de Atletico Madrid și Villarreal

Contractul lui Rațiu (26 de ani) cu Rayo expiră în 2028, iar transferul său reprezintă un pariu pe termen lung pentru orice echipă reușește să îl convingă să semneze, scrie Fichajes.net.

„Atletico de Madrid, sub comanda lui Diego Simeone, îl vede pe Rațiu drept o piesă-cheie pentru a-și întări flancul drept și pentru a-i spori concurența lui Nahuel Molina. Versatilitatea și stilul ofensiv de joc al românului l-a făcut pe «El Cholo» să îl ia în calcul ca opțiune ideală pentru îmbunătățirea lotului.

Între timp, Villarreal, condusă de Marcelino Garcia Toral, a pus și ea ochii pe fundaș ca plus strategic pentru apărare. Submarinul galben își propune să își întărească linia de fund, iar Rațiu se încadrează perfect în planurile antrenorului asturian”, afirmă cei de la Fichajes.net.

Internaționalul român a impresionat la club și la națională

După un EURO 2024 foarte reușit, Andrei Rațiu a început bine și noua stagiune. În LaLiga are un gol și o pasă decisivă în șapte partide, iar Fichajes îl descrie drept „una dintre revelațiile campionatului”.

Fundașul a devenit om de bază la echipa națională a României, cu care are patru victorii din tot atâtea posibile în Liga Națiunilor. Cel mai recent, marți, „tricolorii” lui Mircea Lucescu s-au impus în Lituania, scor 2-1, și au trei puncte peste Kosovo înaintea ultimelor două runde din campanie.