Analistul Kyle Sockwell, despre prestația lui David Popovici de la Mondialele de la Fukuoka: „Rivalii lui au aflat că…”

Analistul Kyle Sockwell, despre prestația lui David Popovici de la Mondialele de la Fukuoka: „Rivalii lui au aflat că...”
Foto: Inquam Photos / George Călin

David Popovici s-a reîntors acasă, în România, după Campionatele Mondiale. Anul acesta, campionul nostru nu a obținut nicio medalie de la această competiție, după ce a terminat pe locul 4 la 200 de metri liber și pe locul 6 la 100 de metri liber.

Kyle Sockwell a comentat parcursul lui David din Japonia și a menționat motivul pentru care adversarii sportivului nostru au avut rezultate excelente.

Ce a spus analistul american Kyle Sockwell despre prestația lui David Popovici de la Fukuoka

În cadrul unui interviu pentru publicația Lead, Kyle Sockwell a vorbit despre ceea ce a reușit, dar și despre ce nu a reușit David Popovici la Campionatele Mondiale din Japonia.

„Rivalii lui David probabil că au aflat, cu ocazia asta, că David poate fi bătut. Dar asta se poate întâmpla doar dacă el coboară la nivelul lor, nu pentru că ei s-au ridicat la nivelul lui.

Să zicem doar atât: dacă aș fi cineva care-și propune să câștige aurul olimpic la anul la 100 sau la 200, și aș citi declarațiile astea ale lui David, știind contextul în care au fost făcute… aș face bine să trec la muncă acum”, a declarat Kyle Sockwell, potrivit eurosport.ro.

Kyle Sockwell, fost înotător în NCAA, a comentat și evoluția pe care campionul nostru a avut-o în bazinele din Japonia.

„Cred că David ar fi primul care ți-ar spune că n-a fost tocmai în elementul lui și că are treabă de făcut acum. În același timp, dacă un 1:44 la 200 de metri liber, și un 47 la 100 de metri liber sunt rezultate ce pot fi descrise drept eșec, sau un rezultat mai puțin decât optim, sau un rezultat din care să învețe… Asta nu înseamnă decât că David are un plafon incredibil de înalt de aici înainte, pe măsură ce învață să gestioneze statutul pe care și l-a câștigat, acela de superstar”, a adăugat analistul american.

Care sunt lucrurile învățate din experiența lui Popovici de la Fukuoka

În trei mari puncte importante, analistul american a tras câteva concluzii în ceea ce privește lucrurile pe care le-am învățat cu toții din experiența lui David Popovici de la Fukuoka:

  1. „Felul în care înotul avansează este comparabil cu forță necruțătoare, care, dacă nu țin pasul cu ea, îi va face până și pe cei mai mari înotători să pară muritori.
  2. Felul în care gestionează și utilizează David pașii înapoi e similar cu felul în care au făcut-o sau o fac cei mai mari din acest sport. Adică păstrează o gândire pozitivă și rămâne concentrat pe următorii pași în dezvoltarea sa în drumul spre Paris, în loc să lase rezultatele din Japonia să-l consume, să-l convingă cumva că performanțele lui anterioare ar fi fost o întâmplare. Abilitatea de a face asta este o altă unealtă în geanta lui plină de calități speciale care-l diferențiază de restul.
  3. Rivalii lui David probabil că au aflat, cu ocazia asta, că David poate fi bătut. Dar asta se poate întâmpla doar dacă el coboară la nivelul lor, nu pentru că ei s-au ridicat la nivelul lui. Pentru mine, David rămâne un mare, mare favorit în cursa de 200 de metri liber, știind că are abilitatea de a înota distanța în 1:42:99 sau mai bine de atât. Și rămâne un mare favorit, chit că nu la fel de mare ca la 200, în cursa de 100 de metri liber”, a încheiat Kyle Sockwell.
Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)