Al patrulea cel mai titrat club din Germania, aproape de desființare. În urmă cu cinci ani juca în Champions League

Publicat: 31 01. 2024, 22:58
Shalke 04 / Facebook

Schalke 04, al patrulea cel mai titrat club din fotbalul german, se află într-o situație dificilă atât din punct de vedere financiar, cât și sportiv.

Echipa din Gelsenkirchen se află pe locul 15 în eșalonul secund al fotbalului din Germania, la egalitate de puncte cu primul loc retrogradabil ocupat de Hansa Rostock.

Schalke 04, aproape de desființare

Schalke 04 este de șapte ori câștigătoare a Bundesligii, fiind depășită la acest capitol doar de Bayern Munchen, care a câștigat 33 de titluri, de FC Nurnberg, nouă titluri, și Borussia Dortmund, opt titluri.

Pe lângă problemele întâmpinate pe plan sportiv, Schalke 04 are dificultăți și din punct de vedere financiar, clubul acumulând datorii în valoare de 165 de milioane de euro.

În urmă cu cinci ani, Schakle 04 juca în grupele Champions League

Schalke 04 a retrogradat la finalul sezonului trecut în liga a 2-a din Germania, după ce, cu numai câțiva ani în urmă, în ediția 2018-2019, a jucat în Champions League  într-o grupă cu Manchester City, FC Porto și Galatasaray.

Patronii clubului german, Clemen Tonnies și Peter Neururer, au cerut ca persoanele care se află la conducerea clubului să demisioneze pentru a face loc altor oameni care să încerce să o salveze pe Schalke.