Agenția Națională Anti-Doping, prezentă la audierea Simonei Halep, de la Londra: „Avem încredere că se va lua o decizie motivată” / Când ar putea afla verdictul

Agenția Națională Anti-Doping, prezentă la audierea Simonei Halep, de la Londra: „Avem încredere că se va lua o decizie motivată” / Când ar putea afla verdictul
Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Christopher Katsarov

ANAD (Agenția Națională Anti-Doping) a fost prezentă, pe 28 și 29 iunie, la audierea Simonei Halep, de la Londra. Tenismena a fost audiată de cei de la Sport Resolutions.

Românca a fost suspendată în toamna anului 2022 de Agenția Internațională de Integritate a Tenisului, după ce a fost depistată cu roxadustat, la US Open.

Pentru ca integritatea procesului să fie păstrată, ANAD nu va comunica publicului niciun fel de informații.

Ce a menționat ANAD în comunicatul oficial, după audierea Simonei Halep de Sports Resolutions

„În contextul procesului de gestionare a cazului sportivei Simona Halep, Agenția Națională Anti-Doping (ANAD) a participat, la ședințele desfășurate în zilele de 28 și 29 iunie a.c., în calitate de observator, invitată de International Tennis Integrity Agency (ITIA).

ANAD are o prezență neutră și obiectivă în proces, fără a se implica în administrarea probatoriului și luarea deciziei, asigurându-se totodată, de derularea unui proces de audiere echitabil, în conformitate cu prevederile Standardului Internațional pentru Gestionarea Rezultatelor Agenției Mondiale Anti-Doping (WADA) de către Sport Revolutions.

Precizăm că ANAD nu ia parte la luarea deciziilor, această activitate revenind în continuare autorităților competente. Pentru a menține integritatea procesului, ANAD va păstra confidențialitatea informațiilor, a întregului proces, incluzând și dezbaterile care au avut loc pe parcursul celor două zile de ședințe de audiere. Detaliile specifice nu pot fi dezvăluite publicului sau altor părți implicate, respectând astfel prevederile legale ale Codului Mondial Anti-Doping.

Având în vedere experiența, independența și imparțialitatea celor implicați în acest proces, avem încredere că Sport Resolutions va lua o decizie motivată, pe care o va comunica sportive, organizației anti-doping care răspunde de gestionarea rezultatelor acestui caz și altor organizații anti-doping, care au dreptul de a formula apel în temeiul art. 13.2.3 din Codul Mondial Anti-Doping”, se arată în comunicat, potrivit gsp.ro.

Când ar putea primi un prim verdict

Dragoș Suciu a vorbit despre prezența Simonei Halep la Tribunalul de la Londra. Tenismena ar putea primi o suspendare de aproximativ doi ani, dar românca va putea ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane, care va scădea sentința la jumătate.

„În aproximativ două săptămâni ar trebui să avem un prim verdict”, a spus Dragoș Suciu.

Potrivit surselor GSP, Simona Halep ar putea primi verdictul într-o perioadă care poate varia de la câteva zile și până la maximum două săptămâni.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:16 - Sfârșit tragic pentru primul urs polar văzut în Islanda din 2016. Animalul a fost împușcat de poliție
23:14 - Marcel Boloș: Majorările de salarii au avut impact pe buget. Știu că pare destul de ciudat că au crescut încasările la buget, dar în același timp s-a mărit și deficitul / Care este explicația
22:54 - Mii de animale și-au pierdut viața în urma inundațiilor din Galați și Vaslui. Care este bilanțul
22:31 - Câți bani primim de la UE pentru pagubele generate de inundații. Ciucă: „România nu a fost reprezentată de către premierul Ciolacu la întâlnirea crucială”
22:28 - Un salvamar a fost amendat cu 1.000 de euro pentru că a salvat o femeie de la înec. Ce s-a întâmplat de fapt
21:58 - Oana Florea (PSD): Eu nu îl văd pe Klaus Iohannis în Parlament. Cum ar putea el să intre în lift cu 5 senatori odată sau să stea în bancă? S-ar potrivi la Comisia de turism, Comisia de sport, dacă ar veni la birou (VIDEO)
21:54 - Mihaela Popa (România Renaște), despre „amendamentul Iohannis”: „Sunt lucruri care atentează la democrație și asta e poate cel mai grav când faci o lege pentru un om” (VIDEO)
21:54 - Românii au intrat pe piața imobiliară dintr-o țară din Africa. Pot câștiga 3.000 de euro lunar din chirie
21:22 - O țară din Europa a reintrodus serviciul militar obligatoriu. Cât timp vor dura stagiile militare
21:13 - Reacția lui Cristi Danileț, după ce judecătoarele au anulat condamnarea de 13 ani și 8 luni de închisoare a lui Mario Iorgulescu: “Nu am nicio îndoială că …”