Adrian Mutu este dorit de formația Salernitana. „Briliantul” este aproape de cea mai mare provocare din cariera de antrenor

Adrian Mutu este dorit de formația Salernitana. „Briliantul” este aproape de cea mai mare provocare din cariera de antrenor

Adrian Mutu, în vârstă de 44 de ani, antrenorul echipei Rapid, este dorit pe banca formației Salernitana, locul 16 în clasamentul din Serie A.

Tehnicianul formației giuleștene este principalul favorit pentru a îl înlocui pe Davide Nicola, în vârstă de 49 de ani, antrenor care a fost demis ca urmare a înfrângerii usturătoare suferite de Salernitana, duminică seară, pe terenul Atalantei, scor 2-8, în runda cu numărul 18 din Serie A.

Adrian Mutu este dorit de formația Salernitana

În situația în care aducerea „Briliantului” pe banca tehnică a formației nu va fi posibilă, conducerea Salernitaniei va alege unul dintre antrenorii Walter Mazzarri, Eusebio Di Francesco și Leonardo Semplici. În acest moment, toți trei sunt antrenori liberi de contract.

Adrian Mutu și-a început cariera de antrenor în aprilie 2018, când prelua banca tehnică a celor de la FC Voluntari. La formația ilfoveană, Adrian Mutu a rezistat 11 partide, având un bilanț de 4 victorii, 3 remize și 4 eșecuri, scrie gsp.ro.

În perioada iulie 2018 – decembrie 2019, Adrian Mutu a pregătit echipa de rezervei a formației Al Wahda, din Emiratele Arabe Unite.

În ianuarie 2020, Adrian Mutu a fost numit selecționerul reprezentativei U21 a României. Pe banca „tricolorilor”, Adrian Mutu a rezistat 7 partide, înregistrând 3 victorii, 3 egaluri și o înfrângere. Adrian Mutu a condus selecționata U21 la Campionatul European din 2021, organizat în Ungaria.

Reușitele lui Adrian Mutu

„Tricolorii” mici au încheiat pe locul 3 al grupei A, din care mai făceau parte Olanda și Germania, ratând calificarea în „sferturile” de finală ale competiției. A revenit pe banca unei echipe de club în mai 2021, când o prelua pe FCU Craiova 1948. Pe banca oltenilor, Adrian Mutu a antrenat în 7 meciuri (3 victorii, 3 remize, un eșec).

Din luna martie 2022 este antrenorul celor de la Rapid. Giuleștenii, cu „Briliantul” la cârma echipei, au un bilanț de 20 de victorii, 7 egaluri și 8 înfrângeri. Actuala înțelegere a lui Adrian Mutu cu Rapid expiră în iunie 2025.

Ca jucător, Adrian Mutu s-a remarcat în campionatul italian, ligă unde a marcat 103 goluri, în tricoul unor formații precum Inter Milano, Hellas Verona, Livorno, Juventus, Fiorentina și Cesena.

Fostul mare atacant al naționalei a mai evoluat în carieră la FC Argeș, Dinamo, Chelsea, AC Ajaccio, Petrolul Ploiești, Pune City și AS Târgu-Mureș.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`