Acuzații de rasism după meciul dintre România și Spania de la U19. FRF anunță o anchetă

Publicat: 16 10. 2024, 15:56
Foto: Hepta.ro / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Federația Română de Fotbal a anunțat că a demarat o anchetă cu privire la evenimentele de la remiza dintre România U19 și selecționata similară a Spaniei, scor 1-1, din cadrul unui turneu amical de la Voluntari.

FRF a deschis o anchetă

FRF a făcut anunțul, miercuri, într-o postare pe rețelele sociale.

„Ca urmare a incidentelor survenite în cadrul meciului de fotbal Under 19 dintre România și Spania, Federația Română de Fotbal a demarat o anchetă pentru a investiga cele petrecute.

FRF are o politică de toleranță zero în ceea ce privește orice formă de discriminare. La toate loturile naționale există un cod de conduită clar, care promovează respectul și valorile sportive.

Condamnăm ferm și ne disociem categoric de orice acțiune sau declarație în interesul promotorilor rasismului, xenofobiei, discursului instigator la ură sau al oricărei forme de discriminare.

Respectul și egalitatea sunt valorile pe care fotbalul românesc le susține, iar FRF va lua toate măsurile necesare pentru a asigura un mediu sigur și incluziv pentru toți participanții la acest sport”, se arată în comunicatul FRF.

Acuzații de rasism după duelul de nivel U19 dintre România și Spania

Un jucător român – al cărui nume nu a fost dezvăluit – a fost acuzat că i-ar fi adresat remarci rasiste lui Elijah Gift, un tânăr jucător spaniol de la CD Basconia, clubul-satelit al lui Athletic Bilbao.

Federația Spaniolă de Fotbal și Athletic Bilbao au transmis mesaj de susținere pentru jucător.

„Condamnăm puternic orice atitudine discriminatorie în lumea fotbalului și îl sprijinim total pe Elijah”, a fost postarea Federației Spaniole, potrivit Marca.

„Tot sprijinul pentru jucătorul nostru, Elijah Gift, în urma incidentului rasist petrecut la finalul meciului România – Spania, din cadrul unui turneu internațional. ZERO TOLERANȚĂ PENTRU RASISM. Suntem cu tine, Elijah”, au scris și cei de la Bilbao, citați de Digisport.ro.