Un money management corect la pariuri sportive online este punctul de plecare pentru a avea succes în această activitate care reprezintă un hobby pentru tot mai mulți iubitori de sport.
Este și firesc, din moment ce performanța în betting se măsoară în bani. În cazul în care nu știi ce presupune gestionarea banilor la pariuri, ai ajuns la articolul potrivit. Îți vom prezenta ABC-ul money managementului, astfel încât și știi cum să îți construiești un plan financiar solid atunci când vei începe să pariezi.
Un asemenea plan are următoarele puncte de reper:
Prima operațiune pe care o face orice parior, după deschiderea contului la o agenție online, este efectuarea unui depozit. Banii depuși vor constitui baza de plecare pentru plasarea pariurilor, reprezentând bankroll-ul. Încă din acest moment este de respectat o regulă foarte importantă: suma alocată trebuie să fie una fixă și asumată. Ce înseamnă asumată? Înseamnă că jucătorul trebuie să fie conștient că poate rămâne fără bani în cont, deși el speră să îi înmulțească.
Prin urmare, suma rezervată într-o lună pentru pariuri trebuie să fie una dispensabilă, lipsită de importanță pentru finanțele personale. În felul acesta, nu vei fi afectat dacă o vei pierde. Un posibil eșec la pariuri este o tragedie doar în contextul în care folosești bani destinați unor cheltuieli pe primă necesitate precum cei pentru mâncare, utilități, educație, întreținere etc. Banii rezervați acestui hobby pot fi depuși toți deodată, sau pot fi împărțiți pentru mai multe depuneri în luna respectivă.
O dată ce ai bani în cont, poți să plasezi pariuri. Stabilirea mizei fiecărui bilet reprezintă o provocare la fel de importantă ca și găsirea selecțiilor cu șanse mari de câștig. Sunt mai multe modalități prin care pariorii obișnuiesc să își gestioneze bankroll-ul din perspectiva sumei riscate.
Cea mai populară formă de money management este calcularea mizei în funcție de șansele de câștig și de bugetul avut la dispoziție. Cele trei elemente – miză, probabilitate de câștig, bankroll – sunt puse în legătură printr-o formulă „bătută în cuie”. În general, probabilitatea de câștig este cuantificată de cote. Se poate paria:
Un asemenea sistem este bun pentru că determină o scădere lentă a bugetului în cazul în care treci printr-o perioadă nefastă. Pe de altă parte, dacă ai o serie de pariuri câștigătoare, câștigurile sunt din ce în ce mai mari, chiar dacă pariezi pe aceeași cotă.
O altă modalitate de a stabili suma riscată pe un bilet este împărțirea bugetului în părți egale și plasarea lor pe bilete cu cota 2.00. După ce rulezi o dată bankroll-ul inițial, poți face o actualizare. Împarți noul buget în părți egale și o iei de la capăt.
Poți apela și la strategii bazate pe miză progresivă, cele mai populare din această categorie fiind Martingale (miza este dublată după fiecare pariu pierzător) și Fibonacci (miza biletului este suma precedentelor două bilete, care au fost necâștigătoare).
Managementul banilor presupune și stabilirea unor limite de cheltuieli, care te ajută să ții jocul sub control. De exemplu, îți poți propune să nu mizezi mai mult de 25% din bankroll într-o zi. În momentul în care ai pierdut banii, este obligatoriu să te oprești în ziua respectivă, pentru că e clar că ești în pană de inspirație. În același timp, îți poți propune și o țintă zilnică de profit. Dacă o atingi, nu mai pariezi până în ziua următoare.
Acestea sunt noțiunile de bază care țin de Money Management. Pe măsură ce pariezi, vei putea aprofunda subiectul.