A murit Toto Schillaci, eroul Cupei Mondiale din 1990. „Salvatore della Patria” avea 59 de ani

A murit Toto Schillaci, eroul Cupei Mondiale din 1990. „Salvatore della Patria” avea 59 de ani
Foto simbol: Pixabay

Fostul mare fotbalist italian Salvatore Schillaci, golgheterul și cel mai bun jucător al Cupei Mondiale din 1990, a murit la vârsta de 59 de ani, potrivit BBC.

A fost eroul Cupei Mondiale din 1990

Schillaci, cunoscut mai degrabă drept „Toto”, a înscris șase goluri la ediția din 1990 a celei mai importante competiții din fotbalul mondial, găzduită chiar de Italia, și a câștigat Gheata de Aur a turneului.

Naționala Italiei a fost eliminată de Argentina în semifinale, la loviturile de departajare, dar avea să treacă de Anglia în finala mică și să câștige medaliile de bronz.

Deși Squadra Azzurra a ratat ultimul act, Toto Schillaci a câștigat și Balonul de Aur, premiul acordat pentru jucătorul turneului.

„Salvatore della Patria” a dat 7 goluri pentru Italia

Schillaci a adunat 16 selecții pentru naționala Italiei, pentru care a înscris șapte goluri. „Salvatore della Patria” și-a început cariera la Messina și a ajuns să joace pentru cluburi mari ca Juventus și Inter Milano.

Atacantul a înscris primul său gol la Cupa Mondială din 1990 într-un meci cu Austria, pe care l-a început ca rezervă. Tot așa avea să puncteze și în partida cu Statele Unite, iar reușitele l-au transformat în titular pentru jocul cu Cehia.

Schillaci a punctat și în optimea cu Uruguay, și în sfertul cu Irlanda, și chiar și în semifinala cu Argentina, pe care Italia a pierdut-o la Napoli, orașul care „l-a adoptat” pe Diego Armando Maradona.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`