A murit Gigi Mulțescu, emblemă a fotbalului românesc și legendă a clubului Dinamo

A murit Gigi Mulțescu, emblemă a fotbalului românesc și legendă a clubului Dinamo
Foto: Pixabay

Gigi Mulțescu a încetat din viață la vârsta de 72 ani. Ionel Culina, fost ofițer de presă la Dinamo și apropiat al legendei, a dezvăluit vestea tristă duminică, confirmată ulterior de foștii coechipieri. Mulțescu era internat de câteva zile, suferind de o pneumonie severă care i-a agravat afecțiunile preexistente, potrivit gsp.ro.

Gigi Mulțescu a fost un jucător și un antrenor îndârjit, iubit de suporterii Dinamo și respectat în întregul fotbal românesc. Născut pe 13 noiembrie 1951, în Botoroaga, Teleorman, Gigi Mulțescu a devenit o figură emblematică, inspirând generații de tineri și adulți cu pasiunea sa pentru sportul-rege.

Cariera Remarcabilă a lui Gigi Mulțescu: De la Jiul Petroșani la Dinamo și Echipa Națională

Gigi Mulțescu lasă în urmă o moștenire impresionantă în fotbal, fiind probabil cel mai mare jucător din istoria clubului Jiul Petroșani. A marcat de două ori în finala Cupei României împotriva Poli Timișoara, aducând singurul trofeu în vitrina clubului. De asemenea, a contribuit semnificativ la succesul echipei Dinamo din anii ’80 și a fost un membru de bază al „Găștii Nebune” din Regie. În ciuda provocărilor sănătății sale, s-a oferit să ajute clubul din Ștefan cel Mare în timpul pandemiei globale.

Mulțescu a îmbrăcat tricoul echipei naționale de 16 ori, marcând în două ocazii memorabile. Prima dată, pe stadionul „23 August” în 1976 împotriva Bulgariei, și a doua oară în „Groapă” în preliminariile pentru Campionatul European din 1980 împotriva Ciprului.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`