A murit Christoph Daum. Boala necruțătoare de care suferea fostul selecționer al României

Publicat: 25 08. 2024, 08:19
Actualizat: 25 08. 2024, 08:21
Christoph Daum in meciul de fotbal dintre Muntenegru si Romania din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, disputat pe stadionul Pod Goricom din Podgorica, luni 4 septembrie 2017. © FOTO: Stefan Constantin / Sport Pictures

Fostul selecționer al României, Christoph Daum, a decedat la vârsta de 70 de ani. Potrivit publicației Bild, Daum a pierdut lupta cu o boală necruțătoare, după o perioadă îndelungată de tratament. Originar din Koln, Daum a fost diagnosticat cu cancer pulmonar acum doi ani.  După mai multe ședințe de chimioterapie, Daum părea că a abandonat lupta, în luna ianuarie, atunci când a și declarat, într-un interviu, că „nu voi mai fi niciodată bine”.

Christoph Daum, primul selecționer străin al României

Daum a avut o carieră impresionantă ca antrenor, începându-și activitatea în 1986 la FC Koln. A fost selecționerul echipei naționale a României între iulie 2016 și septembrie 2017, devenind astfel primul selecționer străin al acestei echipe. În ciuda unei perioade pline de provocări și critici, a reușit să aducă un suflu nou în strategia echipei.

Pe parcursul carierei sale, Daum a obținut numeroase titluri și trofee cu echipe precum VfB Stuttgart, Beşiktaş, Fenerbahce și Austria Viena. Recunoscut pentru stilul său inovativ și pentru abilitățile tactice, a fost apreciat de colegi și rivali deopotrivă.

Christoph Daum, acuzat de consum de cocaină

Viața lui Daum nu a fost lipsită de scandaluri, cel mai notabil fiind cel legat de acuzațiile de consum de cocaină după Euro 2000. Inițial, Daum a negat aceste acuzații, însă mai târziu a recunoscut, în contextul unui proces care ar fi putut avea consecințe grave pentru el.