A murit Christoph Daum. Boala necruțătoare de care suferea fostul selecționer al României

A murit Christoph Daum. Boala necruțătoare de care suferea fostul selecționer al României
Christoph Daum in meciul de fotbal dintre Muntenegru si Romania din cadrul preliminariilor Campionatului Mondial din 2018, disputat pe stadionul Pod Goricom din Podgorica, luni 4 septembrie 2017. © FOTO: Stefan Constantin / Sport Pictures

Fostul selecționer al României, Christoph Daum, a decedat la vârsta de 70 de ani. Potrivit publicației Bild, Daum a pierdut lupta cu o boală necruțătoare, după o perioadă îndelungată de tratament. Originar din Koln, Daum a fost diagnosticat cu cancer pulmonar acum doi ani.  După mai multe ședințe de chimioterapie, Daum părea că a abandonat lupta, în luna ianuarie, atunci când a și declarat, într-un interviu, că „nu voi mai fi niciodată bine”.

Christoph Daum, primul selecționer străin al României

Daum a avut o carieră impresionantă ca antrenor, începându-și activitatea în 1986 la FC Koln. A fost selecționerul echipei naționale a României între iulie 2016 și septembrie 2017, devenind astfel primul selecționer străin al acestei echipe. În ciuda unei perioade pline de provocări și critici, a reușit să aducă un suflu nou în strategia echipei.

Pe parcursul carierei sale, Daum a obținut numeroase titluri și trofee cu echipe precum VfB Stuttgart, Beşiktaş, Fenerbahce și Austria Viena. Recunoscut pentru stilul său inovativ și pentru abilitățile tactice, a fost apreciat de colegi și rivali deopotrivă.

Christoph Daum, acuzat de consum de cocaină

Viața lui Daum nu a fost lipsită de scandaluri, cel mai notabil fiind cel legat de acuzațiile de consum de cocaină după Euro 2000. Inițial, Daum a negat aceste acuzații, însă mai târziu a recunoscut, în contextul unui proces care ar fi putut avea consecințe grave pentru el.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:57 - O localitate din România nu are apă potabilă la robinet. Care este cauza
23:49 - Nicușor Dan, despre lucrările la rețeaua de termoficare: Avem 15 şantiere deschise. Facem 70 km anul acesta. Vor fi tot mai puține avarii (VIDEO)
23:31 - Un bărbat și-a pierdut viața printr-un accident de bucătărie. Acesta s-a înjunghiat mortal
23:30 - Ciucă, întrebat despre coaliţia de dreapta: Când celelalte partide se vor maturiza suficient să putem discuta despre politici şi valori. Mai au aproape 70 de zile să se maturizeze
22:59 - Ciucă, despre amendamentul ce-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Noi doar restabilim un drept. Experiența președintelui nu se irosește, trebuie valorificată
22:57 - Care este țara din lume care are mai multe mașini electrice decât pe benzină? Autoritățile oferă reduceri fiscale generoase pentru vehiculele electrice
22:40 - Nicușor Dan, despre planșeul de la Piața Unirii: Nu avem o expertiză care să spună că-i pericol public. Când Primăria Sectorului 4 va veni cu toate avizele, vom da repede autorizația pentru intervenție (VIDEO)
22:19 - Ce au spus medicii din Beirut despre rănile produse de pagerele care au explodat: „N-am mai văzut aşa ceva. Este indescriptibil”
22:14 - Nicusor Dan, întrebat dacă va semna şi pentru candidatura lui Ludovic Orban, după ce a semnat pentru Ciucă și Lasconi: Dacă mi-o solicită, desigur, pentru că este un partid de dreapta (VIDEO)
21:51 - Cum funcționează dronele antițânțari din Capitală. Nicușor Dan: Dacă se dovedesc eficiente acum, le vom folosi sistematic la anul. Nu e absolut niciun pericol pentru oameni (VIDEO, FOTO)