A murit Andrei Sever Mureșan, primul jucător de tenis român membru al ATP

Publicat: 25 09. 2024, 10:50
Image by bess.hamiti@gmail.com from Pixabay

Andrei Sever Mureșan, primul jucător român de tenis membru al ATP, a murit la vârsta de 75 de ani într-o clinică din Dijon, în Franța, și va fi înmormântat la Câmpia Turzii, potrivit GSP și Gândul.

Andrei Sever Mureșan a murit într-o clinică din Franța

Recent, milionarul fusese transferat dintr-un spital din România la o clinică din Dijon, dar starea lui era una extrem de gravă și nu a mai putut fi salvat de medicii francezi. Va fi înmormântat în România, la Câmpia Turzii.

În iulie, Andrei Sever Mureșan fusese internat la Spitalul Militar. A suferit un accident vascular cerebral și a fost dus la secția terapie intensivă, iar starea lui s-a agravat progresiv.

Andrei Sever Mureșan s-a născut în 1948, la Câmpia Turzii, și a jucat tenis în tinerețe. În perioada 1970-1984 a făcut parte din echipa României de Cupa Davis, iar după încheierea activității sportive s-a ocupat de afaceri.

Afacerile în care a fost implicat

După Revoluție a lansat programul „Pâine pentru România”. Omul de afaceri a asociat firmele „Croissant de France Invest” cu fabricile de pâine românești „Panegrano” din Cluj, dar și „Plevnei” și „Libertatea” din București, iar în acest mod a fost înființată societatea Paniro SA.

Tot pe atunci a pus și bazele grupului SM Invest, care în 1995 avea să devină cel mai mare grup privat din România.

În martie 1991 a fost cofondator al Băncii Dacia Felix, a doua bancă privată românească care a dat faliment.