A început Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia: Ceremonia de deschidere, o explozie de culoare (VIDEO)

A început Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia: Ceremonia de deschidere, o explozie de culoare (VIDEO)

Toţi ochii sunt aţintiţi spre Brazilia! În această seară a început Campionatul Mondial de Fotbal, ajuns la a 20-a ediţie la care sunt prezente 32 de ţări şi care se va desfăşura între 12 iunie şi 13 iulie. Vor fi 64 de meciuri de fotbal, care vor pune față în față cele mai bune selecționate ale lumii.

Organizatorii au pregătit o festivitate de deschidere spectaculoasă, o explozie de culoare, muzică şi dansuri în stil brazilian, în cadrul căreia Jennifer Lopez a cântat imnul mondialului brazilian.

Numai că încălzirea de astăzi, din Sao Paolo, înaintea meciului de deschidere al Campionatul Mondial, s-a lăsat cu doi răniţi şi grenade. Manifestanţii erau nemulţumiţi că s-au cheltuit 14 miliarde de euro pentru organizarea turneului. În urmă cu o oră, pe stadionul din Sao Paolo s-a dat startul meciului dintre țara gazdă – Brazilia și Croația.

Diversitatea şi frumuseţea Braziliei au fost evocate timp de jumătate de oră cât a durat ceremonia de deschidere a turneului final al Cupei Mondiale de fotbal. Pregătirile pentru acest eveniment au început din luna martie a anului trecut. A fost un omagiu adus naturii, oamenilor şi fotbalului.

Un spectacol de lumină şi culoare s-a derulat în faţa milioanelor de spectatori. 250 de dansatori şi-au făcut intrarea rând pe rând în scenă. În prima parte de festivităţii, ei  au fost costumați în flori specifice Americii de Sud, precum samambaia, fuchsia sau crinul uriaș.

O prelată imensă a acoeprit terenul de joc pe care au păşit brazilienii şi croaţii. Ea a fost testată cu ajutorul inginerilor agronomi pentru a permite ca iarba să se aerisească.

64 de meciuri de pe marile stadioane din Brazilia vor fi transmise în direct.

Ceremonia de deschidere a Campionatului Mondial de fotbal

Tags:
Urmăriți B1TV.ro și pe
`