A doua finală europeană consecutivă pentru Roma lui Mourinho! Echipele calificate în finalele Europa League și Conference League / Performanță remarcabilă pentru Italia

A doua finală europeană consecutivă pentru Roma lui Mourinho! Echipele calificate în finalele Europa League și Conference League / Performanță remarcabilă pentru Italia
Sub comanda lui Mourinho, AS Roma a câștigat Conference League în 2022. Foto: Hepta.ro / Zuma Press / Ettore Ferrari

UPDATE: Sevilla a reușit să marcheze în minutul 95, prin Lamela, și a învins-o pe Juventus cu 2-1, astfel că s-a calificat în finala Europa League pentru un duel de cinci stele cu Roma lui Mourinho. Fiorentina a dat și ea lovitura în Elveția, în prelungirile prelungirilor, și va da piept cu West Ham în ultimul act din Conference League. Italia are câte o reprezentantă în fiecare finală continentală din acest sezon, inclusiv în Champions League, trofeu pentru care se vor bate Inter și Manchester City.

Știrea inițială: AS Roma a supraviețuit pe terenul lui Bayern Leverkusen, joi seară, și a devenit prima echipă calificată în finala Europa League din acest sezon. Adversara sa se va decide dintre Sevilla și Juventus, meci care la ora de redactare a articolului a intrat în prelungiri. A fost nevoie de prelungiri și la semifinala de Conference dintre Basel și Fiorentina, dar știm deja că învingătoarea dintre ele o va înfrunta în ultimul act pe West Ham, care a reușit să treacă de AZ Alkmaar.

Finala Europa League are loc pe 31 mai la Budapesta

AS Roma se impusese cu 1-0 în turul de pe Olimpico, iar în returul din Germania a reușit să își păstreze poarta intactă, scor final 0-0, așa că și-a asigurat prezența în finala Europa League de pe 31 mai, ce va fi găzduită de Puskas Arena din Budapesta. Este a doua finală europeană consecutivă pentru capitolinii lui Jose Mourinho, care anul trecut cucereau ediția inaugurală a Conference League.

În ultimul act, AS Roma o va întâlni pe câștigătoarea dublei dintre Sevilla și Juventus, care, la ora de redactare a articolului, sunt în prelungirile returului din Andaluzia. În turul de la Torino terminaseră la egalitate, 1-1, scorul înregistrat și după primele 90 de minute ale manșei din Spania.

Finala Conference League, pe 7 iunie, la Praga

West Ham a câștigat joi seară la AZ Alkmaar, scor 1-0, după o victorie cu 2-1 în turul de la Londra, și va juca în finala Conference League de pe 7 iunie, de pe Fortuna Arena din Praga.

Formația engleză va juca în ultimul act cu câștigătoarea dublei dintre FC Basel și Fiorentina. După o victorie cu 2-1 în turul din Italia, formația elvețiană a fost învinsă cu același scor în primele 90 de minute ale returului de pe teren propriu, așa că sunt necesare prelungiri pentru stabilirea învingătoarei.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`