Zoe Petre, propunerea senatorilor PNL la conducerea consiliului ICR

Zoe Petre, propunerea senatorilor PNL la conducerea consiliului ICR
Foto: avanpost.wordpress.com

Profesorul universitar Zoe Petre a fost propusă de grupul senatorial al PNL pentru funcţia de membru al Consiliului de conducere al Institutului Cultural Roman, transmite Agerpres.

BP al Senatului a primit o serie de propuneri pentru posturile de membri ai Consiliului ICR, persoanele nominalizate urmând să fie audiate de comisiile de cultură şi politică externă ale Senatului.

Senatorii PDL i-au propus la conducerea ICR pe Adriana Popescu, director al Departamentului Strategii culturale, Comunicare şi PR la Teatrul Naţional „I.L.Caragiale” şi pe Vlad Păunescu, preşedinte şi director general al „Castel Film”.

Din partea senatorilor PSD, pentru Consiliul ICR au fost propuşi Ştefan Mitroi, scriitor şi ziarist şi Octavian Mihail Sachelarie, director al Bibliotecii Judeţene „Dinicu Golescu” din Argeş.

Din partea UDMR, la conducerea Institutului a fost propus Demenyi Peter, în timp ce nominalizarea UNPR este Ruxandra Garofeanu.

Varianta lansată de Ministerul Educaţiei este Gigel Paraschiv.

Din partea uniunilor de creatori, pentru Consiliul de conducere al ICR au fost propuşi: Mihai Zamfir – propus de Uniunea Scriitorilor, Aura Corbeanu – Uniunea Teatrală din România, Viorica Curea – Uniunea Arhitecţilor din România, Cristiana Russu – Uniunea Artiştilor Plastici din România, Laurenţiu Damian- Uniunea Cineaştilor din România, Ulpiu Vlad – Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, Grigore Arsene – Asociaţia Editorilor din România şi Ştefan Gheorghiu – Uniunea de Creaţie Interpretativă a Muzicienilor din România.

Conducerea ICR va fi completată cu nominalizările Preşedinţiei, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Culturii, Academiei Române.

 

Totodata, din Consiliul de conducere al ICR mai face parte si Ionut Vulpescu, ce fusese propus de premierul Victor Ponta, conform unei decizii publicate pe 25 septembrie in Monitorul Oficial. Vulpescu este secretar executiv al PSD si consilier al presedintelui de onoare al partidului, Ion Iliescu.

 

Potrivit vicepresedintelui Senatului, Petru Filip, audierile in comisii vor avea loc cel mai probabil saptamana aceasta, pentru ca luni plenul Senatului sa dea votul de numire in functie a membrilor Consiliului de conducere al ICR.

Presedintele Institutului Cultural Roman este fostul ministru de Externe, Andrei Marga, care a fost validat de plenul Senatului, pe 11 septembrie, fara sa mai fi fost audiat in comisiile de specialitate.

Urmăriți B1TV.ro și pe
`
Ultima oră
23:56 - Un accident grav de circulație a avut loc joi seară în Cluj. Cinci tineri, printre care o adolescentă de 15 ani, au fost transportați la spital
23:53 - Ursula von der Leyen a anunțat un ajutor de 10 miliarde de euro pentru ţările afectate de inundaţii
23:37 - Rareș Bogdan, despre amendamentul care-l ajută pe Iohannis să candideze la parlamentare: Nu lăsăm pe nimeni în urmă. Ne respectăm președinții de partid și de țară. Privim spre viitor
23:27 - Țara din Europa care va limita folosirea limbii ruse. Nu va mai putea fi folosită la locurile de muncă sau pe bancomate
23:14 - Cum a scăpat Mario Iorgulescu de pedeapsa de 13 ani și 8 luni de închisoare. Motivare: Nu a intenționat să omoare pe cineva / Opinia separată a unui judecător: Tânărul era beat, drogat, conducea cu viteză excesivă, a trecut pe roșu
23:00 - Cât costă o vacanță de șapte zile, la un hotel all inclusive în prima vacanță a elevilor. Unele destinații deja nu mai au locuri
22:39 - Bogdan Paraschiv (Partida Romilor): Am auzit încă de acum 6 – 7 luni că e posibil ca Iohannis să candideze la parlamentare (VIDEO)
22:33 - Momente de groază la bordul unui avion. În timpul zborului, pasagerii au început să „sângereze din gură și din urechi”
22:07 - Diana Buzoianu (USR) acuză PNL de ipocrizie în relația cu Nicușor Dan: L-au atacat atâtea luni și acum îl caută. Teatru ieftin pentru voturi (VIDEO)
22:02 - Țuțuianu: Iohannis a tot căutat un loc de muncă bun și cald, după ieșirea din mandat. Probabil candidatura lui la Senat e susținută de Ciucă pentru un fel de întoarcere a unor servicii pe care i le-a făcut președintele în ultimii ani (VIDEO)